Werken op afstand op de Canarische Eilanden, het surfmekka van Europa

Een kustlijn van meer dan 1500 km met een veelheid aan surfspots.

Contenido

Het goede weer, de uitstekende verbindingen van de eilanden en het grote aantal stranden en golven hebben de Canarische Eilanden gepositioneerd als een van de beste bestemmingen ter wereld voor werken op afstand en surfen in ieder jaargetijde.

De Canarische archipel hebben  zeer goede luchtverbindingen en de toegang tot breedbandnetwerken is uitstekend, twee keer zo snel als andere Europese bestemmingen.

Qua accommodatie hebben de eilanden een grote verscheidenheid aan coliving- en coworking-ruimtes, waar je in contact kunt komen met een grote gemeenschap van telewerkers.  

Onder de opties voor het afterwork is surfen een favoriete activiteit voor telewerkers die ervoor kiezen om vanaf de eilanden te telewerken.    

De ligging van de eilanden in het midden van de Atlantische Oceaan, de passaatwinden, de oceaanstromingen die de kust bereiken en de prachtige zeebodem vormen golven van hoogstaande kwaliteit die, samen met een grote verscheidenheid aan vulkanische riffen, de Canarische Eilanden tot een favoriete bestemming voor veel surfers maken. 

Hier zijn enkele van de meest opmerkelijke spots:

Lanzarote, vuur en golven

Contenido

Lanzarote, dat bekend staat als het Europese Hawaï, heeft een kustlijn van meer dan 250 kilometer met een groot aantal surfspots.

Het majestueuze strand van Famara is een favoriet speelterrein van veel surfscholen en surfkampen. Een unieke natuurlijke omgeving en goede vibes in het vissersdorpje La Caleta de Famara.

Het plaatsje La Santa, ook op Lanzarote, is een must geworden, vooral voor degenen die van een uitdaging houden. De spots Izquierda de La Santa en El Quemao behoren tot de krachtigste en meest spectaculaire ter wereld, met omstandigheden die in de winter extreem kunnen zijn. Elk jaar vindt hier de Quemao Class plaats, een internationale surfwedstrijd waar de beste surfers van de wereld elkaar ontmoeten.

Tenerife, surfen onder bescherming van de Teide

Contenido

Tenerife biedt een grote verscheidenheid aan landschappen en natuurlijke omgevingen. In het noorden zijn de golven over het algemeen sterker en korter. In het zuiden zijn ze zachter en langer. 

In Puerto de la Cruz zijn er twee uitstekende spots, met zwart vulkanisch zand, waar zowel lokale bewoners als bezoekers het hele jaar door kunnen surfen. Het strand Playa del Socorro is ideaal als je al ervaring hebt en actie zoekt. Als je echter wilt leren surfen of je techniek wilt perfectioneren, is het strand van Martiánez perfect voor jou. Daar vind je scholen en gespecialiseerde winkels waar je materiaal kunt kopen of huren.

Contenido

Het zuiden van het eiland biedt totaal andere landschappen en ook uitstekende spots waar je geweldig kunt surfen. Bijvoorbeeld, La Fitenia, La Derecha del Conquistador of La Izquierda de Las Palmeras. Deze spots bieden alternatieven voor alle niveaus.

Gran Canaria, het surfers hart

Contenido

Gran Canaria is een andere grote naam in de surfwereld. Het eiland heeft enkele van de beste breaks van de archipel, vooral in het noorden.

In de nabije omgeving van de stad Gáldar, bereikbaar over een weg met bananenbomen, ligt El Frontón dat door beroepssurfers gekozen is als de 5e beste golf ter wereld, een sterke en spectaculaire golf.

Contenido

De kwaliteit van de golven bij El Frontón is zo goed dat ze elk jaar de beste internationale sporters naar Gran Canaria lokken tijdens de Gran Canaria Frontón King, een evenement dat deel uitmaakt van het wereldkampioenschap IBC Bodyboarden en dat elk jaar records breekt wat betreft populariteit en bezoekersaantallen.

Aan de kust van de hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria zijn de plaatsen La Cícer en El Lloret bereikbaar via de boulevard van het beroemde strand Las Canteras. Er heerst een echte surfsfeer in dit gebied, met talloze surfwinkels en surfscholen die cursussen aanbieden voor alle leeftijden en niveaus. Als je echter op zoek bent naar barrels en kristalhelder water, moet je naar El Confital gaan, ook in de hoofdstad van het eiland.

Fuerteventura, surfen langs de duinen

Contenido

Fuerteventura biedt kilometers witte zandstranden en een ideale plek om te surfen. Beginnende surfers kunnen gemakkelijk een strand vinden waar ze hun niveau kunnen verbeteren: Playa Blanca en El Cotillo zijn enkele voorbeelden van ideale beach breaks voor minder ervaren surfers. Tot de vele aanbevolen surfspots op Fuerteventura behoort natuurlijk ook de Derecha de Lobos in Corralejo, een krachtige holle golf die wordt beschouwd als de langste golf van de archipel. Deze spot is zeer veelzijdig met hoog- en laagtij en is perfect voor gevorderden en ervaren surfers. 

De rechtse derecha de los alemanes, vroeger derecha del legionario, is een klassieke golf die snel breekt en niet geschikt is voor beginners. In het noordelijke deel van het eiland vinden we El Bristol, een zeer krachtige linkse en kristalheldere barrels.

Imagen
escuela de surf
escuela de surf
Contenido

De Canarische Eilanden bieden absoluut de perfecte combinatie van telewerken en surfen. Niet alleen omdat het de Europese bestemming is met de meeste uren daglicht per jaar, maar ook vanwege het eindeloze goede weer en de gemiddelde watertemperatuur van 20 ºC. In combinatie met het grote aantal surfspots hebben de Canarische Eilanden zich gepositioneerd als het surfmekka van Europa.