Tenerife

doet veel emoties oplaaien

Tenerife is het eiland van duizend verschillende ervaringen. Dankzij het milde klimaat en het enorme activiteitenaanbod op het grootste eiland van de Canarische Eilanden zijn er op elk moment van het jaar wel duizend uitstapjes mogelijk.

Contenido

Geniet van een dag aan het strand, maak een wandeling over een van de routes door de weelderige bossen, ontdek indrukwekkende vulkanen en adembenemende landschappen, bijna buitenaards, en imposante ravijnen en kliffen. Aanschouw in goed gezelschap de oneindige sterrenhemel of maak die ene droom waar en zie walvissen en dolfijnen in het wild zwemmen... WOW!

Contenido

Tenerife heeft ook prachtige historische stadskernen die van grote artistieke waarde zijn en waar u op uw gemak kunt wandelen, musea en pittoreske dorpjes vol geschiedenis waar u een praatje kunt maken met de plaatselijke bevolking.

Contenido

Misschien heeft u wel zin in sportieve activiteiten. Geen enkel probleem. Alles is hier mogelijk, vooral als u van de zee en golf houdt, want het eiland telt meerdere golfbanen waaruit u kunt kiezen. En als u meer intense emoties zoekt is er niets beter dan plezier maken in de moderne attracties van de recreatieparken, een paradijs voor kinderen die onvergetelijke herinneringen zullen bewaren aan hun vakantie in gezinsverband. Kortom, elke dag een ander uitstapje en adios verveling! 


Contenido

Maar Tenerife is ook ideaal voor ontspanning en om even te ontsnappen aan alle stress. Als gevestigde toeristische bestemming biedt het een uitzonderlijk aanbod aan accommodaties, van het meest exclusieve tot het meest bescheiden. U kunt hier ontspannen omringd door alle comfort en de beste service.

00:00
Título
Tenerife
Vídeo
Póster
SC La Laguna
SC La Laguna
Tipo
Ancho completo
Contenido

Een fantastische dag op het strand

De gezellige stranden met het fijne goudgele zand en het kalme water bevinden zich in de belangrijkste toeristische centra van Tenerife, in het zuiden van het eiland. Ook zijn er rustigere stranden, niet ver van de stedelijke centra, op verschillende locaties langs de kust. Deze vindt u met donker vulkanisch zand of in de vorm van prachtige natuurlijke plassen en poelen, beschermd tegen de golven.

Wat u ook kiest, ze zijn ideaal voor een fantastische dag aan het strand. Het beste is om ze te gaan ontdekken en er volop van te genieten.
 

Contenido

Zeilen met dolfijnen en walvissen

Genieten van de verschillende soorten walvisachtigen die vrij rondzwemmen in de wateren ten zuidwesten van Tenerife, één van de weinige plaatsen ter wereld waar ze zo dicht bij de kust kunnen worden waargenomen, is een ervaring die u niet snel zult vergeten.

Naast de walvissen en dolfijnen die hier het hele jaar door leven, komen ook blauwe vinvissen en orka's naar dit bevoorrechte gebied. Een echt sanctuarium voor deze ongelooflijke zoogdieren die hier de ideale omstandigheden vinden om zich te voeden en voort te planten. 
 

Een echt sanctuarium voor deze ongelooflijke zoogdieren.

Contenido

De kwetsbaarheid van dit waardevolle ecosysteem dwingt ons het behoud ervan te garanderen. Zozeer zelfs dat deze activiteit aan regels is onderworpen, waardoor alleen speciaal toegestane boten deze mogen uitoefenen met strikte inachtneming van de voorschriften ter bescherming van deze fabelachtige dieren en hun habitat.

Imagen
Vista general del Teide
Vista general del Teide
Contenido

Beklimming van de hoogste berg van Spanje

Als er één ding is waar Tenerife prat op kan gaan, dan is het wel de uitzonderlijke ongerepte natuur. Maar een springt er het meest uit: het Parque Nacional del Teide (Nationaal Park El Teide), het meest bezochte van Europa. Naast de indrukwekkende vulkaan El Teide, de hoogste top van Spanje en werelderfgoed, kunt u hier genieten van het meest adembenemende landschap dat u ooit hebt gezien.

Dit is één van de meest spectaculaire manifestaties van vulkanisme in de wereld. De verbeelding schiet tekort om een idee te krijgen van het indrukwekkende panorama dat zich vanaf de top, 3715 meter hoog, voor onze ogen aftekent, een spectaculair uitzicht op de caldera, honderden kegels, lavastromen, grotten, rotsen... En niet te vergeten de rijke flora en fauna met talrijke endemische soorten, waarvan een aantal uitsluitend in het Park voorkomt.

Degenen die lichamelijk fit zijn en ongeveer zes uur de tijd hebben, kunnen te voet over het bergpad naar de top lopen, maar u kunt ook gebruik maken van de kabelbaan en de top bereiken in slechts een paar minuten. 
 

Contenido

Een reis door ongelooflijke ongerepte natuur

Voor de meesten onder ons die het eiland kennen, is het Nationaal Park El Teide het natuurlijke juweel bij uitstek van Tenerife. Maar het is niet de enige. Rond dit vulkaanlandschap ligt een andere schat, het Parque Natural de la Corona Forestal (natuurreservaat), een weelderig Canarisch dennenbos dat zich in al zijn immensiteit uitstrekt over ravijnen en valleien. Een schouwspel van intense kleuren, variërend van het groen van de pijnbomen, het blauw van de zee en de lucht, tot de donkere tinten van de reusachtige vulkaan.

Contenido

En er is nog meer. Zoals het Macizo de Anaga (het Anagamassief), één van de zeven Biosfeerreservaten van de Canarische Eilanden en de habitat van laurierbossen die in het grootste gedeelte van de wereld zijn uitgestorven, waar natuurlijke en culturele waarden in perfecte harmonie samengaan. Of het Parque Rural de Teno, een landschap met een moeilijke orografie met indrukwekkende kliffen, valleien en beboste gebieden waarbij het isolement het park ten goede is gekomen, omdat daardoor waardevolle habitats vrijwel intact konden blijven en als toevluchtsoord  dienen voor bedreigde diersoorten. Natuurrijke landschappen die ook prachtige boerderijen herbergen gewijd aan landbouw en veeteelt.

Contenido

Slenteren door goed bewaarde historische stadjes

In verschillende steden ademt Tenerife ook geschiedenis. Een duidelijk voorbeeld is San Cristóbal de La Laguna, een uniek voorbeeld van een niet-ommuurde koloniale stad die als inspiratiebron diende voor andere Amerikaanse koloniale steden. Dit, samen met het feit dat het oorspronkelijke 15e-eeuwse stratenplan vrijwel ongewijzigd is gebleven, heeft haar de status van werelderfgoed bezorgd.

Contenido

La Orotava herbergt ook een belangrijke historisch-artistieke bezienswaardigheid, alsook het centrum van Puerto de la Cruz, dat ook een interessante botanische tuin heeft.

Contenido

Ook een bezoek waard zijn de burgerlijke en religieuze architectuur van Icod de los Vinos en, natuurlijk, de enorme duizend jaar oude drakenboom, endemisch voor Macaronesië. Of het kustplaatsje Garachico, dat nog steeds de sporen bewaart van de zware vulkaanuitbarsting die het in 1706 te verduren kreeg. En natuurlijk de hoofdstad van het eiland, Santa Cruz de Tenerife, die de drukte van het moderne stadsleven combineert met een historisch centrum dat wordt afgebakend door een driehoek van straten en pleinen met de meest emblematische gebouwen. Een daarvan is het Antiguo Hospital Civil, een voorbeeld van neoklassieke architectuur waarin zich één van de interessantste musea van het eiland bevindt: het MUNA, het Museum voor Natuur en Archeologie.

Contenido

Kies een leuke activiteit voor elke dag

Dankzij een oneindige lijst van mogelijkheden is het onmogelijk om je te vervelen op het eiland waar 100% leven is  centraal staat. Er zijn verschillende parken voor recreatie, waaronder twee attracties die worden beschouwd als de beste ter wereld op dit gebied: het waterpark Siam Park en de dierentuin Loro Parque. 

Forestal Park is de perfecte bestemming voor wie op zoek is naar avonturen te midden van de natuur, want hier wordt gespeeld tussen torenhoge bomen. Botanische tuinen, etnografische en amusementsparken, kartbanen voor liefhebbers van snelheid, winkelcentra... Tenerife biedt alles wat u wenst voor ontspanning en plezier.

Tenerife biedt alles wat u wenst voor ontspanning en plezier.

Imagen
Roque Cinchado, El Teide
Roque Cinchado, El Teide
Contenido

Je hart ophalen aan de sterren

De bergtoppen van Tenerife behoren tot de drie Starlight Reserves van de Canarische Eilanden, een accreditatie die een idee geeft van de schitterende omstandigheden van de hoogste gebieden van het eiland om sterren te observeren.

Contenido

Eén van deze bevoorrechte plaatsen is het Parque Nacional del Teide, waar wij, omringd door de adembenemende silhouetten van het vulkaanlandschap, in vervoering worden gebracht door de oneindige nachtelijke hemel boordevol miljoenen lichtpuntjes, de kraters van de maan... en af en toe een verrassing. Het is geen toeval dat zich hier één van de astrofysische observatoria van de Canarische Eilanden bevindt, een wetenschappelijk centrum waar men ook een rondleiding kan boeken.

Contenido

Genieten van het culinaire aanbod

Dit is één van de geneugten die Tenerife u te bieden heeft. Het eiland telt een oneindig aantal etablissementen: van de beroemde "guachinches", bescheiden etablissementen die door de plaatselijke bevolking worden bezocht en waar typisch Canarische gerechten worden geserveerd, tot de meest luxueuze restaurants, sommige met Michelinsterren.

Traditie en avant-garde, eenvoudige gerechten en andere die bijna kunstzinnig zijn, lokale ingrediënten en ingrediënten uit andere delen van de wereld... de variëteit is eindeloos. Tot de traditionele producten behoren vlees, verse vis en zwarte aardappelen, een exquise variant die door gerenommeerde chef-koks zeer op prijs wordt gesteld. Canarische mojo, gofio, kazen, wijnen, vruchten en een lange lijst desserts en zoete lekkernijen om een verrukkelijk menu af te ronden zijn slechts enkele gastronomische delicatessen van het eiland. 
 

Traditie en avant-garde, eenvoudige gerechten en andere die bijna kunstzinnig zijn, lokale ingrediënten en ingrediënten uit andere delen van de wereld... de variëteit is eindeloos.

Contenido

De perfecte swing bereiken

Van de verschillende buitensporten die het hele jaar door op het eiland kunnen worden beoefend, steekt golf er met kop en schouders bovenuit. Tenerife telt verschillende banen die zijn ontworpen door de beste professionals ter wereld, alsmede complete faciliteiten waar spelers van alle niveaus terecht kunnen voor alles wat zij nodig hebben.

Contenido

Maar de liefhebbers van deze sport worden niet alleen aangetrokken door de eersteklas banen en faciliteiten, maar ook omdat het een waar voorrecht is om je swing te verbeteren met uitzicht op de majestueuze vulkaan El Teide of het intense blauw van de Atlantische Oceaan. Een ware luxe. 

Contenido

Ga niet weg zonder...

Een guachinche te bezoeken, de authentieke traditionele thuiskeuken van Tenerife, waar u kunt genieten van streekgerechten en lokale wijnen.

Imagen
Guachinche
Guachinche
Título

Ga voor meer informatie naar de officiële website van Turismo de Tenerife