Een toegankelijke toeristische bestemming

Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn een geconsolideerde bestemming met ruime ervaring op basis van verscheidene decennia toeristische activiteit. Sinds de jaren ‘60 van de 20ste eeuw hebben de eilanden al miljoenen toeristen van verschillende nationaliteiten onthaald, die op deze bevoorrechte eilandengroep in de Atlantische Oceaan het beste klimaat ter wereld vinden om met alle kwaliteitsgaranties wat betreft infrastructuur en dienstverlening van hun vakantie te genieten.

Contenido

De Canarische Eilanden zijn niet alleen een veilige bestemming, maar worden ook gekenmerkt door hun gastvrijheid en capaciteit om echt iedereen te onthalen, ongeacht hun omstandigheden. De eilanden hebben zich ook weten aan te passen om te voldoen aan de bijzondere behoeften van verschillende groepen, waardoor een motorische, visuele, intellectuele of auditieve handicap niet langer een belemmering vormt om te genieten van een volwaardige toeristische ervaring.

Afgezien van de naleving van de bestaande nationale en regionale regelgeving met betrekking tot het waarborgen van de rechten van gehandicapten, hebben de Canarische Eilanden altijd al rekening gehouden met hun behoeften. Daarom is het van groot belang dat de fysieke barrières in de openbare en particuliere infrastructuur worden opgeheven om de mobiliteit te vergemakkelijken, vooral in toeristische trekpleisters en in de belangrijkste stadscentra.

Aangepaste infrastructuur, vervoer en activiteiten

Contenido

De meeste toeristische accommodatie en allerhande vrijetijds- en cultuurvoorzieningen, zoals restaurants, trendy locaties, themaparken, musea, theaters, concertzalen,  openbare toiletten, voetgangerspaden en nog vele andere infrastructuur, voldoen aan de toegankelijkheidsvereisten.

Mensen met een handicap kunnen voor hun verplaatsingen ook gebruik maken van aangepast vervoer. Zo bieden de acht Canarische luchthavens een gratis hulpdienst voor reizigers met beperkte mobiliteit of een intellectuele, auditieve of visuele handicap. Buiten de luchthavenvoorzieningen biedt het openbare vervoer op de eilanden aangepaste bussen en taxi’s en zijn er bovendien privéondernemingen voor autoverhuur, met of zonder bestuurder.

Imagen
Contenido

De Canarische Eilanden bieden ook een breed scala aan vrijetijds-, cultuur-, sport- en gastronomische activiteiten die zijn aangepast aan de behoeften van mensen een handicap. De stranden van de voornaamste toeristische trekpleisters en badplaatsen bieden aangepaste diensten en toegang, zowel tot het strand als tot de zee, zodat iedereen kan genieten van een aangenaam en ontspannen dagje zonnebaden en zwemmen in het kristalheldere water van de Atlantische Oceaan. Bovendien organiseren verschillende ondernemingen uitstappen naar natuurgebieden met interpretatiecentra die zijn uitgerust met aangepaste voorzieningen voor groepen met bijzondere behoeften.