La Graciosa

een verborgen schat

Klein, rustig, zonder asfalt of vervuiling, ongerepte natuur, paradijselijke stranden met turkoois water en parelwit zand, verstilde landschappen, nauwelijks bewoond... Ja, hoewel het misschien moeilijk te geloven is, is er zo'n plek op slechts een paar uur vliegen vanaf elke stad in Europa.

Contenido

Op slechts een half uur varen van Lanzarote, met moderne boten die meerdere retourvaarten per dag maken, is deze verborgen schat van de Canarische Eilanden een droom die uitkomt voor reizigers die op zoek zijn naar eenzaamheid, ontspanning en de absolute verbondenheid met een natuurgebied. 

Zoals de rest van de Canarische archipel is ook La Graciosa gezegend met een uitzonderlijk klimaat gedurende het hele jaar, zodat elk jaargetijde ideaal is om te genieten van dit paradijs dat deel uitmaakt van het Parque Natural del Archipiélago Chinijo en één van de drie mariene reservaten op de Canarische Eilanden is, en tevens een toevluchtsoord is voor talrijke zeevogels.

Een in zijn geheel beschermd eiland dat uitnodigt tot ontspanning, zonnebaden en verkwikkende baden, zijn hoekjes te voet of met de fiets ontdekken, genieten van de Canarische keuken aan zee... Veel meer dan een schat!
 

 

 

00:00
Título
La Graciosa
Vídeo
Póster
Caleta de Sebo
Caleta de Sebo
Tipo
Ancho completo
Contenido

Ongerepte stranden met turkoois water

De ongerepte, afgelegen stranden met wit zand en turkoois water zijn de belangrijkste attractie van La Graciosa. Het is verbazingwekkend dat, aangezien het zo'n klein eiland is, het mogelijk is om elke dag van ons verblijf van een ander strand te genieten.

We kunnen kiezen tussen de meest bezochte - afhankelijk van het seizoen - en andere waar we absolute afzondering vinden; er zijn ook stranden met kalm water, ideaal om te snorkelen, of stranden met golven en stromingen waar we voorzichtiger moeten zijn; er zijn parelwitte of gouden zandstranden en met vulkanische rotsformaties, die waar ze samenkomen kleurcontrasten creëren die onwerkelijk lijken. 
 

Imagen
Contenido

La Graciosa per fiets

Eén van de beste manieren om La Graciosa te verkennen is op de fiets. Behalve dat het milieuvriendelijk is - laten we niet vergeten dat we ons in een gebied bevinden dat in zijn geheel beschermd is - maken de vlakke stukken van het eiland het mogelijk om al fietsend met weinig moeite de mooie hoekjes te leren kennen. De routes zijn goed aangegeven en om schade aan de natuur te voorkomen, mag er niet van de paden worden afgeweken. We hoeven ons ook geen zorgen te maken over de fiets, want die kunnen we op het eiland huren zolang we willen en zo genieten van een leuke ervaring. Trappen maar!

Contenido

Routes te voet

Er zijn verschillende routes op het eiland die een groot deel van een gebied beslaan dat wordt gedomineerd door sobere vulkanische landschappen zonder bomen of schaduwen die beschutting bieden tegen de zon. Evenals fietsers mogen ook wandelaars niet van de gemarkeerde paden afwijken om geen schade toe te brengen aan dit kwetsbare en waardevolle ecosysteem, waar endemische soorten leven die nergens anders op de planeet voorkomen.

De vier belangrijkste wandelroutes leiden naar de paradijselijke stranden van het eiland en andere interessante plaatsen die niemand onverschillig zullen laten. Een ontspannen wandeling over deze paden terwijl u geniet van een prachtige zonsondergang is een onvergetelijke ervaring.
 

Een gebied beslaan dat wordt gedomineerd door sobere vulkanische landschappen zonder bomen of schaduwen die beschutting bieden tegen de zon.

Contenido

De rijkdom van de oceaanbodem

Samen met de eilandjes ten noorden van Lanzarote vormt het gebied rond La Graciosa één van de drie mariene reservaten van de Canarische Eilanden, een beschermingsgebied dat werd ingesteld om de rijkdom van de oceaanbodem in dit deel van de Canarische archipel in stand te houden. Hieruit valt gemakkelijk af te leiden dat het eiland ideaal is voor liefhebbers van diepzeeduiken. Zij vinden hier een enorme verscheidenheid aan flora en fauna, alsmede ruige onderzeese vulkaanlandschappen boordevol grotten en tunnels.

Maar als een duik in zee onze aspiraties overstijgt, geen bezwaar, La Graciosa biedt alternatieven aan zodat we niets hoeven te missen. Sommige stranden van het eiland, die met kalm water, zijn uitermate geschikt om snorkels en duikbrillen op te zetten en al snorkelend van dit natuurlijke aquarium te genieten. Het is zelfs niet ongewoon om kleine zeilboten voor anker te zien liggen bij de kust en hun bemanning op het dek te zien zonnebaden of in het heldere water te zien duiken voor het perfecte plaatje. En opscheppen maar op Instagram!
 

Contenido

Aanschouw La Graciosa vanaf de zee

Zijn wij tevreden met het ontdekken van de schoonheden van dit kleine eiland op de fiets of wandelend langs één van de wandelroutes? Kennelijk niet. Vanuit het naburige Lanzarote of vanuit Caleta de Sebo kunnen we een bootexcursie boeken die, varend langs de kust en over kalm water, ons op een andere manier van La Graciosa laat genieten. 

Stelt u zich een aangename tocht voor op een moderne catamaran, met lunch inbegrepen, terwijl u de warmte van de zon en de verfrissende en verkwikkende zeebries op uw huid voelt en tegelijkertijd de onbewoonde eilandjes observeert die samen de Chinijo-archipel vormen, maar ook Montaña Amarilla en het strand van La Cocina. Ja, we weten het, je moet het ervaren.

Imagen
Contenido

Ga niet weg zonder...

Verse vis is de specialiteit van dit kleine Atlantische eiland, met daarbij andere producten uit de Canarische keuken zoals gerimpelde aardappelen en mojo, een licht pikante saus die typisch is voor de Canarische Eilanden.

Título

Ga voor meer informatie naar de officiële website van Turismo de Lanzarote