Reizen met huisdieren

De Canarische Eilanden, een huisdiervriendelijke bestemming

Ruimtes voor huisdieren

Onze huisdieren maken deel uit van het gezin, dus wanneer we op vakantie gaan, trachten we hen niet achter te laten zodat zij ons niet missen en wij hen niet, maar ook om hen mee te laten genieten van enkele dagen rust en amusement. Daarom is het belangrijk dat de bestemming van onze keuze ons een aangenaam verblijf waarborgt, samen met onze "beestjes". De Canarische Eilanden zijn ongetwijfeld een huisdiervriendelijke bestemming. Hier vinden we al het nodige en geen enkele belemmering om ook onze vakantie samen met onze hond of kat door te brengen. Er zijn natuurlijk welk enkele basisvoorwaarden waaraan moet worden voldaan. Schrijf op!

Vóór vertrek

Contenido
  • Zorg ervoor dat alle papieren van uw huisdier in orde zijn, m.i.v. de verplichte verzekering voor potentieel gevaarlijke rassen. Bovendien moet je huisdier een microchip (elektronisch identificatiesysteem) hebben en zijn ingeënt en ontwormd.
  • Raadpleeg je luchtvaartmaatschappij voor de reisvoorwaarden en -vereisten die van toepassing zijn op je huisdier.
  • Ga na of huisdieren zijn toegestaan op je verblijfplaats.
  • Vergeet de leiband en, in het geval van een potentieel gevaarlijk ras, de muilkorf niet.

Tijdens je verblijf op de Canarische Eilanden

Contenido

De Canarische Eilanden bieden een ruim en gevarieerd aanbod aan huisdiervriendelijke accommodaties en recreatiemogelijkheden. Ook op veel stranden zijn huisdieren toegelaten en vooral in de steden zijn er parken die speciaal zijn ontworpen voor honden, met speelweides waar je huisdier “vriendjes kan maken” en zich kan amuseren. Er zijn geen beperkingen om met je hond door de straten te wandelen, maar neem steeds een zakje en een flesje water mee om alles netjes achter te laten.

Als je graag de natuur intrekt voor een bewegwijzerde wandeltocht, mag ook je huisdier met je mee, op voorwaarde dat je je viervoeter steeds goed in het oog houdt om schade aan de natuur te voorkomen.

Als je een dierenarts nodig hebt, vind je op alle eilanden, behalve op La Graciosa, praktijken en klinieken van het allerhoogste niveau, sommige zelfs met doorlopende spoeddienst, zodat de gezondheid en het welzijn van je huisdier steeds in goede handen zijn.

Je hoeft je ook geen zorgen te maken als je producten nodig hebt voor je huisdier. De Canarische Eilanden tellen tal van gespecialiseerde zaken waar je alles vindt wat je je maar kan voorstellen, samen met hondenkappers voor een was- en kapbeurt. Als je op een dag een activiteit wenst te doen waarop je je huisdier niet mag meenemen, hoef je niet af te zien van die ervaring. Er zijn heel wat dierencrèches waar ze je kat of hond zo lang als nodig is zullen verzorgen en verwennen.

Je ziet het, de Canarische Eilanden zorgen voor jou en voor je huisdier zodat je kan genieten van een onvergetelijke vakantie.