Surf in El Quemao

Golven rijden tegenover La Santa op één van de beste plekken ter wereld

Eén van de beste surfplekken ter wereld, El Quemao, ligt aan de noordwestkust van het eiland Lanzarote. Tegenover het vissersdorpje La Santa vormen zich krachtige golven met perfecte tubes op de dagen met hoogtij. Het dorpje La Santa beschikt over een grote variëteit aan accomodaties en restaurants, met inbegrip van enkele gespecialiseerde zoals surfscholen en winkels voor de verhuur en verkoop van sportmaterialen.

Een plek voor de meer ervaren surfers in Lanzarote

De golf van Quemao is een machine van snelle en diepe tubes, ideaal voor de meer ervaren surfer. De afdaling is verticaal en brengt een diepe Take Off op gang om de tube tegemoet te gaan. Alhoewel deze beroemd is vanwege de linkse, opent El Quemao tevens rechts hetgeen een holle en snelle golf vormt. De beste omstandigheden van El Quemao worden tussen de maanden oktober en maart gegeven, bij hoog water en wind uit het O-ZO en een swell uit het noorden. De toegang tot het water en het verlaten ervan is gemakkelijk vanaf de pier van La Santa.

Parking
Restaurant
Localidad
La Santa

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
  • Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
  • Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
  • Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
  • Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
  • Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
3
259
13
262
10045