De kust en het strand

Het is moeilijk om aan de Canarische Eilanden te denken zonder het beeld van een spectaculair strand met heldere, kalme wateren waar u een verfrissende duik kunt nemen en met uw voeten in het zand kunt wegdromen al genietend van de zon, het bevoorrechte klimaat en de onbewolkte, heldere hemel. Dit behoort tot de mogelijkheden aan de meer dan 1.500 kilometer lange kustlijn, die een grote rijkdom aan stranden biedt.

02:46
Título
Playas de las Islas Canarias
Póster
Costa y Playa - Poster - Video Playas
Costa y Playa - Poster - Video Playas
Tipo
Ancho completo
Contenido

Stranden om het hele jaar door van te genieten

Op de Canarische Eilanden vindt u meer dan 500 stranden die even verschillend als uniek zijn. Maagdelijke stranden, stadsstranden, gezinsstranden, toegankelijke stranden, afgelegen stranden.... Lange stranden voor eindeloze wandelingen, kleine strandjes waar u heerlijk kunt zonnen en stranden om te ontspannen of om uw favoriete sport te beoefenen, op de golven te varen of de zeebodem te verkennen. Want op de Canarische Eilanden zijn er veel stranden in verschillende kleuren: goudkleurig zand, wit zand, rood zand en natuurlijk de verrassende en bijna magnetische vulkaanstranden, met hun glinsterende zwarte zand. En u kunt er in elk jaargetijde van genieten, dankzij de milde temperaturen en meer dan 3000 zonuren per jaar in de Canarische archipel. 

Título

Een zee aan mogelijkheden om te genieten

Imagen
Imagen
Contenido

Lekker eten aan zee 

Wanneer het tijd is om te gaan eten op de Canarische Eilanden, zijn de mogelijkheden al even gevarieerd als de stranden: grote terrassen voor tapas, beachbars waar u puntkokkels met groene mojo saus en gefrituurde vis kunt eten, visrestaurants, restaurants met dagverse vis en andere internationale restaurants of culinaire eetcafés. De Canarische keuken is eenvoudig maar bijzonder smaakvol en het resultaat van een versmelting van verschillende culturen waardoor een eigen keuken is ontstaan, bereid met hoogwaardige ingrediënten. 

Als u van vis houdt, zijn lokale vissen zoals wrakbaars, "la vieja" of "salema" het populairst. Verder ook inktvis, een ander populair gerecht, in al zijn varianten: gestoofd, in salpicón of gefrituurd en niet te vergeten in ropa vieja. Verder ook inktvis, een ander populair gerecht, in al zijn varianten: gestoofd, in salpicón of gefrituurd en niet te vergeten in ropa vieja.

Contenido

Wateractiviteiten 

Het schone, heldere water van de Canarische Eilanden nodigt niet alleen uit tot zwemmen op elk moment van het jaar, maar is ook ideaal voor watersporten. Als u er zin in heeft, zijn er tal van scholen en centra voor surfen, windsurfen, kitesurfen, zeilen of waterskiën om u op weg te helpen of om uw techniek en stijl te perfectioneren. De passaatwinden zijn het perfecte duwtje in de rug voor deze activiteiten en het heldere water samen met een unieke zeebodem, maken van de Canarische Eilanden de ideale bestemming voor liefhebbers van de duiksport uit de hele wereld.  

Contenido

Onvergetelijke zonsopgangen en zonsondergangen

Maar weinig dingen zijn romantischer een zonsopgang of zonsondergang aan zee. Op de Canarische Eilanden kunt u er vanaf de eerste rij op het strand genieten met uitzicht op de horizon, waar de zon in de zee overgaat en een schitterend spel van licht, schaduwen en kleuren ontstaat. Een grandioos palet van okers, roden, oranjes en roze die de lucht kleuren met prachtige tinten. En het mooiste van alles is dat de zonsondergang en -opgang op alle stranden van de eilanden even spectaculair zijn.

Imagen