Surfen in de rechtse van Lloret

Een stadse golf met goede atmosfeer vlakbij het Las Canteras strand

In de stad Las Palmas de Gran Canaria, aan de noordoostkust van Gran Canaria, bevindt zich de plek Lloret. Met het strand van Las Canteras verbonden via een boulevard, is de toegang tot deze stadse golf van grote kwaliteit zo goed, dat deze zeer vaak wordt bezocht door locale surfers. De atmosfeer is zeer sportief want de zone wordt gebruikt voor openlucht sporten en op de plek zelf wordt surf , bodyboard en Stand Up Paddle beoefend. In de omgeving vindt men een veelvoud aan faciliteiten zoals een parkeergelegenheid tegenover de plek zelf, een winkelcentrum en meerdere restaurants.

Eén van de beste rechtse golven voor surf op Gran Canaria

Over een bodem van vulkanisch rotsgesteente en stenen heeft de golf van Lloret één van de beste rechtse van het eiland Gran Canaria voor surf. Van middelmatige lengte en met grote muren met verschillende secties, en wanneer de tijd meewerkt, breekt deze ook links. De beste omstandigheden van de plek zijn gedurende laagtij, met wind uit het Z-ZO-ZW-O en een swell uit het N-NO-NW-W tussen oktober en mei. De toegang tot zee wordt gedaan vanaf een baai en tussen stenen pijlers, maar met sterke golven moet er gewacht worden totdat de serie is gestopt omdat de stroming krachtig naar de kust wordt geduwd.

Localidad
Las Palmas de Gran Canaria

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
2
259
13
262
10045