Professionele sporttraining

De Canarische Eilanden zijn een waar paradijs voor professioneel sporttoerisme, de ideale bestemming om uw prestaties te verbeteren in een unieke omgeving. Hier heb je alles wat je nodig hebt om te trainen voor triatlon, wielersport, trailrunning of een andere sportdiscipline, in het beste klimaat ter wereld.

Contenido

Als je geïnteresseerd bent in sporttoerisme, zijn de Canarische Eilanden jouw bestemming. Het goede klimaat het hele jaar door, de diversiteit van de natuur op de Canarische Eilanden en de kwaliteit van de voorzieningen en de topsportcentra zijn enkele van de redenen waarom veel van de beste topsporters ter wereld de eilanden kiezen voor hun trainingskampen in het voorseizoen. Bovendien zijn de Canarische Eilanden ook het decor van grote sportevenementen die deel uitmaken van belangrijke internationale circuits, zoals onder andere de Ironman Lanzarote, de Transvulcania, de Transgrancanaria, de Gran Canaria Wind&Waves, de Tenerife Bluetrail of de Fronton King.

Contenido

En nog veel meer

8 redenen voor sporttoerisme op de Canarische Eilanden

Reden #1

Contenido

De Canarische Eilanden bieden de mogelijkheid om buiten te trainen met aangename temperaturen het hele jaar door: gemiddeld 23 ºC in de zomer en 19 ºC in de winter, met 4800 uren licht per jaar en weinig neerslag. Dit maakt de eilanden tot een perfecte bestemming voor training en voorbereiding in ieder jaargetijde en met name tijdens het winterseizoen, want trainen in omstandigheden met een temperatuur en vochtigheid onder controle en een stabiel gemiddeld aantal uren zonlicht heeft een positieve invloed op de sportprestaties.

Reden #2

Contenido

De archipel beschikt over een breed aanbod aan faciliteiten met hooggekwalificeerde professionals en ideale voorzieningen voor training en fysieke voorbereiding. Momenteel beschikken de Canarische Eilanden over meer dan dertig topsport- en gespecialiseerde opleidingscentra in professionele training en sportgeneeskunde, waar specifieke diëten en een hooggekwalificeerde medische diensten worden aangeboden voor een optimale gezondheidstoestand. Dankzij de kenmerken en de hoge kwaliteit van de faciliteiten kunnen de eilanden binnen eenzelfde periode meer dan 3.000 topsporters ontvangen.

Reden #3

Contenido

De Canarische Eilanden zijn perfect voor sporttoerisme: het is mogelijk om te trainen met zeewind en de warmte van de zon en, op slechts een uur afstand, te trainen op grote hoogte en lage temperaturen. Er is een grote verscheidenheid aan landschappen, terreintypes en microklimaten om steeds de beste trainingsomstandigheden voor ieder moment te kiezen: wandelpaden, lanen, wegen, natuurpaden... Dankzij deze combinatie kan het lichaam worden blootgesteld aan de meest uiteenlopende omstandigheden, waardoor de prestaties tot het uiterste worden verhoogd en je de trainingsplanning hier optimaal kunt afstemmen.

Reden #4

Contenido

Door de bijzondere orografie van de Canarische Eilanden, als gevolg van hun vulkanische oorsprong, kun je snel van zeeniveau naar meer dan 1800 meter hoogte gaan, wat een groot voordeel is om je prestaties te verhogen. Gebieden zoals het nationaal park van de Teide, de Roque de los Muchachos of de Pico de Las Nieves bieden de mogelijkheid om op hoogte te trainen, onder hypoxie-omstandigheden, om betere wedstrijdprestaties te bereiken.

Elk jaar ontmoeten beroepssporters uit verschillende disciplines elkaar op de Canarische Eilanden. Zo hebben enkele van de beste wielerploegen, zoals het Team Jumbo Visma, het Team Bahrain McLaren of Astana Pro Team, en toprenners als Alberto Contador, Primož Roglič, Chris Froome of Tadej Pogacar, naast vele anderen, de archipel aangedaan.

Reden #5

Contenido

De archipel staat ook bekend om zijn gezondheidsbevorderende eigenschappen. De zonuren, de samenstelling van het zeewater en de materialen van vulkanische oorsprong zijn zeer bevorderlijk voor hersteltherapieën. Het is bewezen dat het lichaam na blootstelling aan de zon vitamine D aanmaakt (essentieel voor de opname van calcium) en serotonine afscheidt, een hormoon dat verband houdt met het emotioneel welzijn. Ook baden in de zee, in water dat meer dan 80 bestanddelen bevat die in ons lichaam aanwezig zijn, helpt om gifstoffen af te voeren. Naast de natuurlijke voordelen beschikken de Canarische Eilanden over talrijke sportherstel- en fysiotherapiecentra. Hersteltherapeuten en fysiotherapeuten kunnen gebruik maken van exclusieve ruimtes, met gegarandeerde privacy.

Reden #6

Imagen
Contenido

De zee is een machtige bondgenoot. Het zeewater activeert en verbetert de bloedcirculatie, waardoor de spierkracht en spiersterkte toenemen. De zeewind van de eilanden is bovendien geladen met negatieve ionen en minerale zouten, die ertoe bijdragen het ademhalingstelsel te verbeteren.

Daarnaast maakt de meer dan 1500 km lange kustlijn de Canarische Eilanden tot de ideale bestemming voor professionele watersporten zoals surfen, windsurfen, kitesurfen, zeilen en duiken, om slechts enkele te noemen.

Reden #7

Contenido

De Canarische Eilanden hebben 8 luchthavens (6 internationale en 2 lokale) met regelmatige vluchten vanuit meer dan 130 steden. Een bestemming op slechts enkele uren vliegen van de belangrijkste Europese steden.

 

  • Op 2 uur en 30 minuten van het Iberische Schiereiland
  • Op 4 uur van het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en België
  • Op 5 uur van Italië
  • Op 6 uur van Zweden, Noorwegen en Polen
  • Op 7 uur 30 minuten van Rusland

Reden #8

Contenido

Op de Canarische Eilanden vinden een groot aantal sportevenementen op topsportniveau plaats die meetellen voor de internationale circuits. Vele sporters bezoeken de eilanden omdat hier veel wedstrijden van mondiale relevantie worden georganiseerd. Enkele voorbeelden zijn de Transgrancanaria, die deel uitmaakt van het wereldkampioenschap Spartan Trail; het wereldkampioenschap windsurfen en kitesurfen, dat op het strand van Sotavento op Fuerteventura wordt gehouden; de Ironman van Lanzarote; de marathon van Gran Canaria of de Transvulcania op La Palma. Is er een betere plek voor sporttoerisme?

Imagen