Surfen in de linkse van La Santa

Ideale omstandigheden om het gehele jaar te surfen op Lanzarote

Aan de noordwestkust van het eiland Lanzarote, in het visserdorpje La Santa, bevindt zich een plek waar men het gehele jaar door kan surfen. Niet geschikt voor beginners, is de linkse van La Santa één van de meest begeerde voor de locale surfers en bezoekers vanwege zijn consistentie en kwaliteit. Gelegen in een ruig vulkanisch kustgebied en met zware golven, krijgt men gemakkelijk toegang vanaf het dorp zelf en men kan de auto op een parkeerplaats achterlaten, die tegenover de plek ligt.

Een golf met tubes voor ervaren surfers in La Santa

De linkse van La Santa is van onweerlegbare kwaliteit. Een korte en explosieve golf die aan weerskanten breekt. De surfers geven de voorkeur aan de linkse afdaling, met iets meer lengte als de rechtse, met perfecte en heldere tubes die worden gevormd boven een bodem van vulkanisch rif. De toegang tot het water is gecompliceerd want men moet door de baai lopen tegenover de piek, altijd voorzichtig en met onderkousen vanwege de kracht van de zee en haar ruige bodem. Alhoewel de omstandigheden constant zijn, worden tussen de maanden september en mei met wind uit het Z-ZW-ZO-O en een swell uit het N-NO-NW-W en halftij de beste golven verzekerd.

Localidad
La Santa

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
3
259
13
262
10045