Surf op El Confital

Eén van de beste plekken voor surf van Europa

In het noordoosten van het eiland Gran Canaria, midden in de stad Las Palmas de Gran Canaria, bevindt zich één van de beste golven van Europa voor de beoefening van surf. De rechtse is lang en ideaal voor de meer ervaren surfers. Verbonden met de stad via een door sporters en bewoners druk bezochte boulevard, is deze zowel te voet als met de auto moeilijk te vinden en moeilijk toegankelijk. De kwaliteit op El Confital wordt gebruikt voor enkele van de beste wereldkampioenschappen, zoals de wedstrijden van de WQS van de ASP en die van de Red Bull Rival.

Golven met tubes in het midden van de hoofdstad van Gran Canaria

Op de plek van El Confital breekt de golf rechts, over een vulkaanbed met een tube die zich zonder bodem vormt over de gehele baai. De afdaling is verticaal, bijna in de lucht, met een krachtige Take Off. Hoewel dit een zeer constante plek is gedurende het gehele jaar, worden de beste surfomstandigheden gegeven bij hoogtij tussen de maanden september en mei, wind uit het O-NO ern de swell uit het N-NW-W. Men kan toegang tot het water krijgen vanaf meerdere zones, maar voorzichtigheid is geboden vanwege de stromingen op dagen met grote golven omdat deze u naar de rotsen kan duwen.

Localidad
Las Palmas de Gran Canaria

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
2
259
13
262
10045