Lanzarote

het eiland met een verschil

Lanzarote is synoniem met vulkanen, lavavelden, voor onmogelijk gehouden rotsformaties, zwarte en roodachtige aarde die contrasteert met de typische witte huizen, het blauw van de zee en het azuurblauw van de hemel. Het landschap van het meest oostelijke van de Canarische Eilanden wordt vervolmaakt met ruwe bergen met een zacht reliëf, prachtige stranden met wit en goudkleurig zand, weelderige palmbossen... en de stilte, die ook tot het raadselachtige landschap van Lanzarote behoort.

Contenido

Op dit eiland dat een Biosfeerreservaat is, vindt u levendige toeristische vakantieoorden en kleine dorpjes die een weldadige rust uitstralen. Grote hotels en bungalows in de kustplaatsen gaan hand in hand met rustieke huizen, villa's en boetiekhotels in de pittoreske dorpjes in het binnenland. Een compleet en eersteklas aanbod om in elk jaargetijde de beste vakanties te garanderen, waarbij u kunt genieten van het uitzonderlijke klimaat. Ongeëvenaarde omstandigheden in combinatie met infrastructuren en hoogwaardige voorzieningen, zijn op dit eiland favoriet bij amateurs en professionals van allerlei takken van sport voor trainingsdoeleinden.

Contenido

De ontwikkeling van Lanzarote is duurzaam geweest en in harmonie met het milieu, vooral dankzij de onvermoeibare arbeid van de universele kunstenaar César Manrique, die niet alleen met zijn enorme talent in het landschap ingreep, maar ook de liefde en het respect voor zijn land wist over te brengen op zijn landgenoten. Een eiland waar toerisme, kunst en natuur hand in hand gaan.

 

00:00
Título
Lanzarote
Vídeo
Póster
Charco de Los Clicos, Lanzarote.
Charco de Los Clicos, Lanzarote.
Tipo
Ancho completo
Contenido

Naast de adembenemende landschappen, die soms aan die van Mars doen denken, fascineert Lanzarote ook door de wonderbaarlijke kracht die voortspruit uit de vulkanische bodem. Hoewel het onmogelijk lijkt, komt het leven hier toch op gang, waardoor de productie van de beroemde wijnen met Denominación de Origen benaming van oorsprong mogelijk is. Is het of is het geen eiland met een verschil?

 

 

Contenido

Behalve het ontdekken van de vulkanische landschappen, vindt u op Lanzarote ook verpozing op de prachtige stranden, heerlijk ontspannen in de zon op het witte of goudgele zand en genieten van het kristalheldere turquoise water. Vele stranden zijn uitermate geschikt voor de allerkleinsten, omdat ze beschut zijn tegen hoge golven en stromingen, net als de natuurlijke zwempoelen die zich gevormd hebben in de beschutting van de lavatongen die na uitbarstingen de zee bereikten.

Er zijn ook stranden voor wie van de golven houdt of van lange wandelingen langs de kust; voor wie de eenzaamheid zoekt of juist de voorkeur geeft aan drukke stranden en jachthavens met alle recreatiemogelijkheden, restaurants en winkels om een perfecte dag te vervolmaken.
 

Vele stranden zijn uitermate geschikt voor de allerkleinsten, omdat ze beschut zijn tegen hoge golven en stromingen.

Imagen
Parque Nacional del Timanfaya
Parque Nacional del Timanfaya
Contenido

De vulkanische landschappen van Lanzarote wekken unieke sensaties bij ons op. Inspirerend, raadselachtig, mysterieus... Ze vangen ons in een intieme verbondenheid die moeilijk te verklaren is, ze vervullen ons met energie. Waarom eigenlijk? Is het omdat het ons de kracht van de natuur laat zien, of omdat het ons terugvoert naar onze oorsprong? 

Vragen die instinctief worden beantwoord wanneer we ons in het Parque Nacional de Timanfaya bevinden, de maximale uitdrukking van vulkanisme op het eiland en één van de meest representatieve van de Canarische Archipel. Een ruig, gewelddadig en woest landschap,waar ook de doodse stilte een bijzondere rol inneemt. De Montañas del Fuego kunnen worden bezocht tijdens een bustocht onder begeleiding van een gids, waarbij u wordt overweldigd door een veelkleurige horizon, die wordt ingenomen door vulkaankegels, lavavelden, rotsformaties met grillige vormen... De natuur heeft voor dit bijzondere kleurenpalet gekozen, waarin rode en oranje tinten zich vermengen met okerkleuren en bruine en zwarte tinten.
 

 

 

Contenido

Vlakbij de ingang van het Nationaal Park bevindt zich de Echadero de camellos, de plek waar u, omringd door een verbazingwekkend landschap op de rug van dit buitengewone dier een tocht langs de vulkanen kunt maken en de bries en het kraken van de lavafragmenten kunt ervaren.

En dat is nog niet alles, want vulkanisme manifesteert zich in alle hoeken van Lanzarote: aan de kust, in de weidse landerijen en in de dorpen in het binnenland. Ondanks de extreme omstandigheden zijn verschillende generaties eilandbewoners erin geslaagd het beste te halen uit een schijnbaar onvruchtbaar land. Ja, alleen schijnbaar, want dit eiland herbergt vele verrassingen onder zijn vulkanische mantel.
 

Contenido

Op Lanzarote kunnen we ons ook verdiepen in de fascinerende onderaardse wereld die door de uitbarstingen is ontstaan. Grotten en vulkanische tunnels die kunnen worden bezocht dankzij de respectvolle en duurzame maatregelen die zijn genomen. Plekken zoals de Jameos del Agua, waar de briljante kunstenaar César Manrique ingreep, of de Cueva de los Verdes, zijn duidelijke voorbeelden die ons de mogelijkheid bieden de geheimen van het binnenste der aarde te leren kennen. 

Contenido

Het landschap van La Geria is ongetwijfeld één van de grootste verrassingen van Lanzarote. Een groot gebied bedekt met kleine fragmenten zwart vulkanisch gesteente, uitgestoten tijdens de uitbarstingen van de Timanfaya, wordt door de boeren van Lanzarote gebruikt om wijnstokken te cultiveren. Dit materiaal is in staat de vochtigheid van de nacht vast te houden, wat van essentieel belang is op een eiland waar regenval schaars is. Een traditionele techniek die wordt aangevuld met de karakteristieke stenen muren om de wijnstokken tegen de wind te beschermen, waardoor een spectaculair landschap ontstaat dat uniek is in de wereld.

De wijnen met Denominación de Origen (oorsprongsbenaming) die daarvan het resultaat zijn, zijn bijzonder en genieten internationale faam. Het beste van alles is dat u ze kunt proeven in één van de vele wijnkelders onder het genot van de schoonheid van de omgeving.
 

 

 

Het landschap van La Geria is ongetwijfeld één van de grootste verrassingen van Lanzarote.

Contenido

Lanzarote heeft geluk gehad met de briljante César Manrique, een universele veelzijdige kunstenaar die als geen ander kunst en natuur wist te verenigen. Hij is een fervent voorstander van de natuur en houdt veel van zijn geboorte-eiland. Hij grijpt er alleen in om de natuur te verbeteren en om er plaatsen van te maken die voor altijd bewonderd zullen worden. 

Een groot deel van zijn artistieke nalatenschap heeft hij op Lanzarote achtergelaten. Misschien wel de grootste exponent is de Jameos del Agua, één van de meest bezochte toeristische trekpleisters van het eiland, waar Manrique al zijn genialiteit aan de dag legde. Deze vulkaantunnel, met zijn beroemde en spectaculaire natuurlijke auditorium, herbergt een unieke geologische formatie, een binnenmeer veroorzaakt door mariene filtratie waarin een klein blind wit schaaldiertje, een unicum in de wereld, leeft.
 

 

 

Contenido

El Mirador del Rio is nog zo'n creatie van zijn hand. Perfect geïntegreerd in de omgeving kunt u vanaf dit natuurlijke uitkijkpunt, gelegen op de indrukwekkende kliffen van Famara, genieten van een spectaculair uitzicht op de Chinijo-archipel, die bestaat uit het eiland La Graciosa en vier kleine eilandjes. In het uitzonderlijke landschap van Timanfaya integreerde hij op meesterlijke wijze het restaurant El Diablo, cilindervormige glazen lichamen die ons het gevoel geven onderdeel te zijn van de vulkanische omgeving.

 

Contenido

Behalve de Jardín de Cactus (Cactustuin), het Kasteel van San José en het Museo del Campesino (Boerenmuseum) moet aan deze route een bezoek worden gebracht aan zijn huis in Taro de Tahiche - tegenwoordig de zetel van de Stichting - dat gebouwd is op een lavastroom. Een aanrader is ook een bezoek aan het César Manrique Huis-Museum in Haría, een voormalige boerderij gelegen in een palmbos dat hij restaureerde om er te leven en te werken tot zijn dood in 1992 bij een dodelijk verkeersongeval.

 

Contenido

Het eiland heeft een plaats veroverd in de trainingsschema's van Europa's topsporters, vooral in de wintermaanden wanneer de kou in het continent buitensporten onmogelijk maakt.

Hardlopen, fietsen, golfen, allerlei watersporten... Er is geen enkele sport die Lanzarote kan weerstaan dankzij het uitzonderlijke klimaat dat het hele jaar door heerst, de bevoorrechte omgeving en het ruime aanbod aan hoogwaardige accommodaties, faciliteiten en voorzieningen, die aan de meest veeleisende eisen kunnen voldoen. Bewijs hiervan is het feit dat op het eiland belangrijke sportwedstrijden worden gehouden, zoals de Ironman, een van de zwaarste triatlons ter wereld.

Uw vakantie combineren met wat lichaamsbeweging is een uitstekend plan. En als Lanzarote als bestemming wordt gekozen, is succes verzekerd.
 

 

 

 

Contenido

Aangezien het eiland anders is, is het te verwachten dat de dorpen ook anders zijn. De opeenvolgende vulkaanuitbarstingen die het huidige landschap hebben gevormd, zijn even bepalend geweest voor de dorpen waar het leven tussen vulkanen en lava gewoon doorgaat. Het is niet gemakkelijk geweest, maar het resultaat is onovertroffen, zowel voor de plaatselijke bevolking als voor de bezoekers van dit ongewone stukje eiland.

In feite is er in het uitgestrekte gebied van het Parque Natural de los Volcanes slechts één woonkern, El Golfo, een pittoresk vissersdorpje waar u een bezoek moet brengen om de voortreffelijke verse vis te proeven. Yaiza, de eerste Europese enclave op de Canarische Eilanden, ligt aan de rand van het gebied dat door de vulkaanuitbarstingen van Timanfaya is bedolven. Dit sfeervolle stadje valt vooral op door zijn goed bewaarde traditionele architectuur.

 

 

Yaiza, de eerste Europese enclave op de Canarische Eilanden, ligt aan de rand van het gebied dat door de vulkaanuitbarstingen van Timanfaya is bedolven.

Contenido

Een andere plaats die in onze route past is Teguise, een voornaam en statig dorp dat in zijn gezellige oude centrum nog steeds de sfeer van pracht en praal uitstraalt in de met kinderkopjes geplaveide straten. Hier vindt ook de beroemde straatmarkt plaats die elke zondag duizenden lokale bezoekers en toeristen trekt. Haría is het groenste gebied van het eiland, in feite ook bekend als de Valle de las Mil Palmeras (Vallei van de Duizend Palmbomen) die worden afgewisseld met de kenmerkende witte huizen.

 

Contenido

De wijnen van de variëteit Malvasía Volcánica te proberen, een unicum in de wereld en van grote kwaliteit dankzij de balans, de smaak en het parfum.

Imagen
Vino Malvasia
Vino Malvasia
Título

Ga voor meer informatie naar de officiële website van Turismo Lanzarote