Bodyboard in El Frontón

Eén van de beste golven ter wereld voor bodyboarden in Gran Canaria

Aan de noordwestkust van het eiland Gran Canaria bevindt zich de plek El Frontón, met één van de beste golven ter wereld voor het beoefenen van bodyboarden. Gekozen door professionals als de op vier na beste golf van de wereld, krijgt u hier toegang vanaf het vissersdorp Caleta de Arriba via een labyrinth van bananenbomen, over een ruig terrein met hoogteverschillen. Hoewel u in de buurt kunt parkeren of kunt wandelen vanaf het dichtbij gelegen strand van Agujero, wordt het aanbevolen voorzichtig te zijn tijdens de toegang vanwege de constante golven in dit gebied.

Een plek waar extreme maoeuvres kunnen worden gedaan vlakbij Caleta de Arriba

El Frontón is zo krachtig dat het vaak wordt vergeleken met Teahupoo. Wanneer de golf zich boven de vulkanische zeebodem vormt, maakt deze een krachtige tube van linksen en rechtsen. Het vereist ervaring en moed op de dagen met grote golven, maar dit wordt beloond met de mogelijkheid extreme sprongen en manoeuvres te maken. De toegang tot het water is redelijk gemakkelijk, want u kunt lopen bijna tot het einde van het rif, wel rekening houdend met de golven. Het hele jaar door is deze constant bij hoogtij en wind uit ZO-ZW-O en een swell van W-NW-N-ZW, maar de grootste golven verschijnen van oktober tot mei.Bodyboard in El Frontón Plaatsen voor bodyboarding in Gran Canaria

Localidad
Gáldar

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
2
259
13
262
10045