Playa de Famara

Een okergeel zandstrand in een natuurpark in Lanzarote

In het noordoosten van het eiland Lanzarote strekt zich over meer dan vijf kilometer van okergeel zand het strand met de naam Playa de Famara uit. Het is gelegen in het Parque Natural del Archipiélago Chinijo tussen het vissersdorp La Caleta de Famara en de indrukwekkende kliffen van Famara. Bij laag tij geeft het haar schoonheid bloot, wanneer het water een dunne laag over het zand vormt en de hemel en de kliffen reflecteert als een gigantische spiegel. En wanneer het tij samenvalt met de zonsondergang, kan de bezoeker één van de meest emblematische plaatjes van de Canarische Eilanden vereeuwigen met het eiland La Graciosa dat in grote afneemt aan de horizon.

Een sportief strand naast La Caleta de Famara

Het Famara strand is een wild en sportief strand om watersporten te beoefenen zoals surf, bodyboard, windsurf en kitesurf, dankzij de golven en constante wind. Of zelfs luchtsporten als paragliding en deltavliegen, die opstijgen vanaf de hoogste toppen van de kliffen van Famara. Maar met laag tij trekt de oceaan zich terug en vormt langs de hele kust enorme plassen rustig ondiep water. Ideaal om te ontspannen in de zon, een ander mirakel dat dit strand te bieden heeft, zijn de lange wandelingen langs het strand. En na een dag op het strand is er niets beter dan een overheerlijk visgerecht op het terras van één van de restaurants in het vissersdorpje La Caleta de Famara.

Lengte
6 km
Hammok sunshade
Nudist zone
Parking
Restaurant
Showers
Sport equipment
WC
Public transport
Tourist info
Todo el año
Viento
Oleaje fuerte
LGTBI
Localidad
Teguise
Pas op met zwemmen

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Gebruik geen zeep in de douches die beschikbaar zijn bij de strandtoegangen.
- Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
- Op de meeste stranden zijn huisdieren verboden. Verzeker u ervan dat u ze mag meenemen.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met buitensporig lawaai (harde muziek, geschreeuw...) of storende activiteiten zoals balspellen.
Labels
Etiquetas
3
9
262
262
10045