Wat u niet mag missen op Lanzarote

Meest bezienswaardige plaatsen op Lanzarote om van de Canarische Eilanden te genieten

Het eiland Lanzarote, het meest oostelijke van de Canarische Eilanden, wordt gekenmerkt door haar bijzondere vulkanische landschappen van zwarte en roodachtige aarde, die soms aan het oppervlak van Mars doen denken. Een uitzonderlijke omgeving met oneindig veel geheimen, van opmerkelijke wijngaarden op vulkanische bodem waar u werkelijk unieke wijnen kunt proeven, tot kleurige zoutvlaktes, magische ondergrondse galerijen of de sfeervolle ruimten die door de kunstenaar César Manrique zijn ontworpen. Gedenkwaardige plaatsen voor een onvergetelijk bezoek.

Contenido
Contenido

Dit zijn twee van Lanzarote's meest interessante toeristische centra. Beide, dicht bij elkaar gelegen, zijn ontstaan na de uitbarstingen van de Timanfaya, waardoor een ondergrondse wereld is ontstaan van grotten, tunnels, galerijen waarin de kleurenpracht van hun gewelven en wanden verbazingwekkend is en meren waarin endemische soorten zoals de blinde krab leven.
 

Contenido

Het uitzicht vanaf dit door César Manrique ontworpen uitkijkpunt, dat perfect in de natuurlijke omgeving is geïntegreerd, is majestueus. La Graciosa en de eilandjes die samen de Chinijo Archipel vormen, de zeearm die hen scheidt van Lanzarote - bekend als El Río -, het fantastische strand en de kliffen van Famara, de onmetelijkheid van de oceaan... Een onvergetelijk spektakel.

Contenido

Uitgestrekt, ongerept, met fijn goudkleurig zand, ingeklemd tussen de Atlantische Oceaan en de imposante Riscos... dat is Famara, absoluut één van de mooiste stranden van de Canarische Eilanden. Een paradijs voor liefhebbers van wind- en golvensporten, maar ook voor hen die genieten van lange wandelingen terwijl de zon langzaam ondergaat.

Contenido

Papagayo  is een oase van parelwit zand en kalm azuurblauw water, waar u uitstekend kunt snorkelen. Dit is één van de mooiste hoekjes van het eiland en ver van alle bedrijvigheid waar u kunt genieten van een ontspannen dag aan het strand. Achter ons het sobere landschap van het natuurmonument Los Ajaches; voor ons het uitzicht op het eiland Fuerteventura en het eilandje Lobos.

Contenido

Teguise ademt geschiedenis. Een wandeling door het centrum, dat is uitgeroepen tot "architectuurhistorisch-artistiek monument", met geplaveide straatjes, statige gebouwen en huizen die hun traditionele architectuur nog hebben behouden, roept herinneringen op aan vervlogen tijden. De gezellige straatmarkt die elke zondag wordt gehouden, die behoort tot de populairste van de Canarische Eilanden, is de kers op de taart van een onvergetelijke dag.

Contenido

De zwarte vulkanische aarde contrasteert in dit beschermde landschap met het groen van de wijnranken, waardoor een prachtig tafereel ontstaat dat uniek is in de wereld. De Malvasia-wijnen die met traditionele teelttechnieken worden geproduceerd, staan internationaal hoog aangeschreven. Proef deze wijnen terwijl u het landschap aanschouwt dat zich voor u uitstrekt en zorgt voor een onvergelijkbare ervaring.
 

Contenido

Dit zoutlandschap met zijn opmerkelijke verscheidenheid aan kleuren is nog zo'n onvergetelijke plek op Lanzarote, die vanwege zijn enorme waarde is uitgeroepen tot gebied van wetenschappelijk belang. Dit zijn de grootste zoutpannnen van de Canarische Eilanden, en zij zijn nog steeds actief. In het kleine winkeltje kunt u zout kopen van onovertroffen kwaliteit  dat wordt geproduceerd in dit grote meer dat wordt gevoed door het water van de oceaan. Een prachtig geschenk om mee naar huis te nemen!