Playa de Papagayo

Eén van de meest populaire stranden van Lanzarote

Aan de zuidkust van Lanzarote bevindt zich één van de meest populaire stranden van het eiland: Papagayo, een baai met wit zand, klein van afmeting en van uitzonderlijke schoonheid. In de vorm van een baai of een schelp (zoals sommige bewoners zeggen), verleidt Papagayo met het transparante smaragdgroene water dat de hele dag onbeweeglijk blijft alsof het om een zwembad gaat. Ideaal voor het snorkelen en te genieten van de rijkdom op de zeebodem of zonder verdere zorgen van de spelende kinderen.

Geniet van het Monumento Natural de Los Ajaches

Gelegen in een bekken, waartoe u - in een paar minuten - toegang krijgt via een kort pad, is het beschut tegen de wind in een bijna wilde omgeving. Ondanks de ligging, in het Monumento Natural de Los Ajaches, is er een klein restaurant aan de rand van de heuvel, waar u hapjes en drankjes kunt kopen; het is aanbevolen hiervan bij zonsondergang te genieten. Het is belangrijk om te weten dat de toegang tot de zone voor motorvoertuigen dient te worden betaald en beschikt over een parking en een nabijgelegen camping.

Lengte
120 m
Nudist zone
Parking
Restaurant
Public transport
Tourist info
Sin vigilancia
Rustig water
LGTBI
Localidad
Playa Blanca

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Gebruik geen zeep in de douches die beschikbaar zijn bij de strandtoegangen.
- Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
- Op de meeste stranden zijn huisdieren verboden. Verzeker u ervan dat u ze mag meenemen.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met buitensporig lawaai (harde muziek, geschreeuw...) of storende activiteiten zoals balspellen.
Labels
Etiquetas
3
9
262
262
10045