Beschermd Landschap La Geria

Een vulkaanlandschap dat uniek is in de wereld

Hoe kan het dat het droge eiland Lanzarote zulke goede witte en zoete wijnen produceert? Het antwoord is de "geria", een kuil uitgegraven tussen de natuurlijke lagen lavakiezelstenen van enkele meters diepte. In het midden wordt een wijnrank geplant en aan de rand worden in een halvemaan-vorm stenen gelegd als bescherming tegen de wind. De rijen van deze perfecte holtes, die groen, oker en zwartgekleurd zijn, zorgen voor een landschap dat uniek is in de wereld. Dit ondersteunt het uitroepen van Lanzarote als Biosfeerreservaat door Unesco.

Internationaal erkende wijnhuizen en wijnen

Hoewel er via dit systeem ook fruitbomen geteeld worden zoals vijgen, is de grote ster van deze holtecultuur de wijnrank. In het Beschermde Landschap La Geria zitten talrijke wijnhuizen die internationaal bekroonde wijn verkopen zoals sommige beroemde Malvasia wijnen. Onder deze spectaculaire wijngaarden ligt een andere natuurjuweel verborgen, de grot Los Naturalistas, de naturalisten, die een lengte heeft van 1.600 meter. Het spelonk is toegankelijk met de nodige voorzichtigheid en een goede zaklamp om de vele kleine naalden lava uit het dak te verlichten.

Hoogte
260 m
Flora interest
Catering
Parking
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
Yaiza

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Wandel niet buiten de toegestane gebieden en respecteer de borden op de paden. Als u van de toegestane paden afwijkt, kan dat schade aan het milieu toebrengen en ook gevaar opleveren voor u en uw medereizigers.
- Maak geen vuur buiten de toegestane zones en wees extra voorzichtig in de zomermaanden.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met overdreven lawaai (luide muziek, geschreeuw...).
3
10
262
10045