Oude stad van Teguise

Herinneringen aan de eerste hoofdstad van Lanzarote

Gelegen in het noordoosten van het eiland Lanzarote, was de stad Teguise een van de eerste steden gesticht in de Canarische Eilanden. Hoofdstad van Lanzarote, tot 1847, behoudt het een opmerkelijke reeks van gebouwen van grote historische en artistieke waarde. Hoogtepunten zijn onder meer het kasteel Santa Barbara, nu een museum van piraterij; Spinola Palace, gelegen in een statig herenhuis uit de achttiende eeuw; de oude kerk van Guadalupe, en het klooster van San Francisco.

Historisch erfgoed, musea en muziek

Een route langs Teguise laat de reizigers zich een idee vormen van hoe het leven was in Lanzarote tijdens de eerste dagen van de koloniale aanwezigheid. Naast het historische erfgoed, heeft de voormalige hoofdstad van het eiland musea zoals het Casa del Marqués de Herrera y Rojas, en Perdomo House. Van bijzonder cultureel belang is het Casa del Timple, een nieuwe informatieve ruimte waarin het kenmerkend geluid van dit uniek Canarisch muziekinstrument wordt uitgelegd.

Historical heritage
Conjunto Histórico
Type
Historisch centrum
Archeological sites
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Teguise

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Behandel het historisch en cultureel erfgoed van de plaats, evenals voor de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting...) met respect en zorg.
3
10
262
10045