Strandvolleytraining op de Canarische Eilanden

Kilometers zand, gespecialiseerde faciliteiten en een perfect klimaat om het hele jaar door te spelen. De Canarische Eilanden zijn een van de beste plaatsen in Spanje voor strandvolleytraining op professioneel niveau. En ook om beachvolley te spelen, want de archipel organiseert verschillende officiële wedstrijden op nationaal niveau. De perfecte combinatie voor liefhebbers van deze sport.

Contenido

365 dagen per jaar oefenen op het zand

De Canarische Eilanden bezitten meer dan 1.500 kilometer aan kust. Bij strandvolley is goed weer echter bijna net zo belangrijk als het veld. Dit betekent dat in veel landen het seizoen voor deze sport erg kort is en de spelers zijn gedwongen om indoorruimtes te zoeken om te trainen, een heel andere omgeving dan de echte wedstrijdsfeer.

De bijna 5.000 uren zon en de stabiele temperaturen rond 24 ºC gedurende het hele jaar zorgen ervoor dat vele professionals van het strandvolley de Canarische Eilanden kiezen als trainingsbestemming. Hier kunnen ze niet alleen een langer en completer voorseizoen plannen, maar ook in een oogwenk tussen het echte beachvolleyveld en de sportschool wisselen.

Imagen
Contenido

Een netwerk van voorzieningen ten dienste van de strandvolleylers

Zand, velden, sportschool, herstel... De Canarische Eilanden beschikken over gespecialiseerde voorzieningen voor het beoefenen van strandvolley. Bijvoorbeeld de 1.200 m2 van het gespecialiseerde sportopleidingscentrum voor strandvolley (CETD). Bij deze instelling, die sinds meer dan 30 jaar door de Consejo Superior de Deportes (het hoogste sportorgaan van Spanje) erkend is, trainen nationale en internationale topsporters, zoals het olympische beachvolleykoppel Liliana Fernández en Elsa Baquerizo, het Canarische koppel Adrián Gavira en Pablo Herrara of de Noorse bronzen medaillewinnaars van 2019 Anders Mol en Christian Sorum.

Naast de acht strandvolleyvelden en faciliteiten verdeeld over Tenerife en Gran Canaria die de CETD aanbiedt, bieden andere centra zoals het Playitas Resort op Fuerteventura of het Tenerife Top Training (T3) een uitstekende omgeving voor het professionele trainen van deze sport.

Contenido

De ideale ondergrond voor het perfectioneren van lichaam en techniek

Trainen op zand is perfect voor zowel strandvolley als volleybal in een zaal. Dit is iets waar veel professionals en teams in deze discipline zich goed van bewust zijn en dat ze hun voorseizoenstraining technischer maken door op zand te trainen. Een verlenging van het trainingsseizoen op het strand helpt niet alleen om een goede fysieke conditie te bereiken en eventueel toekomstige blessures te voorkomen, maar verbetert ook belangrijke factoren voor de wedstrijd, zoals stabiliteit, kracht en evenwicht.

Een ander interessant aspect van professionele strandvolleytraining op het strand is het trainen van de proprioceptie. Dankzij het zachte maar oneffen zand kunnen de spelers hun gewrichtsintelligentie verbeteren op een veel veiligere manier dan op andere soorten ondergrond.

Contenido

Een zeer concurrerende locatie

De Canarische Eilanden maken deel uit van de officiële wedstrijdkalender van het strandvolley in Spanje. Zowel Gran Canaria als Tenerife hebben belangrijke evenementen georganiseerd, zoals het Spaanse kampioenschap en het wintercircuit strandvolley. Een goed voorbeeld hiervan is de Challenge Beach Volley Cup, een evenement dat meetelt voor de nationale ranglijst met een vermenigvuldigingsfactor van twee, dat plaatsvond op het strand Playa de Las Alcaravaneras in Las Palmas de Gran Canaria in 2021.

Jonge talenten hebben hier ook hun plaats. Deze eilanden hebben een traditie van vele jeugdcompetities voor deze vorm van volleybal. In Playa de Arona zijn bijvoorbeeld belangrijke evenementen zoals het Spaanse kampioenschap onder 19 van de autonome regio-teams gehouden.

Imagen