Wielertraining op de Canarische Eilanden

Vulkanische hellingen om jezelf te testen. MTB-routes en wegroutes, ideaal voor fietstraining. Gespecialiseerde sportcentra en faciliteiten uitgerust met de meest innovatieve technologie. En dit alles met het beste klimaat ter wereld als begeleiding terwijl je jouw voorseizoen voorbereidt. Om al deze redenen zijn de Canarische Eilanden een van de beste bestemmingen voor fietstraining in Europa.

Imagen
turismo-deportivo-ciclismo-carretera-desktop
turismo-deportivo-ciclismo-carretera-mobile
Contenido

Hoogtetrainingen, met het hele jaar door mooi weer

De Canarische archipel is een van de weinige plaatsen ter wereld waar je in korte tijd van zeeniveau naar een hoogte van meer dan 2.000 meter kunt klimmen en bovendien het hele jaar door een stabiel klimaat hebt. De Canarische Eilanden hebben namelijk niet alleen uitzonderlijke vulkanische berglandschappen, maar ook een gemiddelde jaartemperatuur van 24 ºC, zonder grote schommelingen. Daarom bieden de talloze routes optimale omstandigheden voor fietstrainingen.

Contenido

Een van de grootste attracties van de archipel is de mogelijkheid om het hele jaar door op hoogte te fietsen. De eilanden bieden talrijke routes die je in staat stellen om op hoogte te fietsen om je long- en fysieke capaciteit te verbeteren door de hartslag en bloeddruk te verlagen. Ongetwijfeld is dit een unieke kans om je cardiovasculaire systeem te stimuleren en op de lange termijn je wedstrijdprestaties te verbeteren.

Contenido

Routes voor professionele wielertraining

De Canarische Eilanden hebben weg- en MTB-routes waarmee je jouw prestaties kunt verhogen en naar het hoogste niveau kunt tillen. Om te weten hoe je op de meest complete manier kunt trainen op de archipel, moet je deze routes kennen:
 

  • Route naar de Pico de las Nieves (Gran Canaria), die wordt beschouwd als de zwaarste col van Europa. Hij is 23 km lang, heeft een hoogte van 1.940 meter, een positief hoogteverschil van 1585 meter en hellingen tot 23%.
  • Route van Santa Cruz de Tenerife naar het nationale park van de Teide. Meer dan 63 kilometer bergop op Tenerife, met meer dan 2.300 hoogtemeters en stijgingspercentages van 12%. De beklimming van de Teide is 35,3 kilometer lang, met een gecumuleerd positief hoogteverschil van 2.150 meter en een gemiddeld stijgingspercentage van 6%, waarbij een APM-coëfficiënt van 427 wordt bereikt.
  • Route van de beklimming van Roque de los Muchachos. Een route van 127 kilometer die het eiland La Palma van noord naar zuid doorkruist om de hoogste top, gelegen op een hoogte van 2.400 meter, te bereiken. Met hellingen met een lengte tot 3.850 meter en ontspannen afdalingen is deze route perfect voor duurtraining.
Contenido

Faciliteiten en technologie ten dienste van de beste wielrenners

De Canarische Eilanden beschikken over gespecialiseerde sportcentra zoals Tenerife Top Training (Tenerife), Playitas Resort (Fuerteventura) of Club La Santa en Sands Beach (Lanzarote). Ze bieden allemaal vervoer van de luchthaven naar het hotel en het centrum. Ze hebben ook gespecialiseerde diensten voor fietsreparaties en materialen. Om het herstelproces na een fietstraining te bevorderen, beschikken ze bovendien over specialisten in biomechanica en ruimtes voor massages en ijsbaden.

Contenido

Het hotel Marina Suites de Gran Canaria heeft de eerste virtuele fietszaal van Spanje. Deze is uitgerust met Wahoo KickrBike fietsen, die worden beschouwd als de beste op simulatiegebied, en met verbinding naar professionele virtuele platforms voor wielertraining. Apparatuur met een unieke responsecapacteit en hoge nauwkeurigheid in vermogensprecisie (+/-1%) en hellingsveranderingen (stijgingen tot 20% en dalingen tot -15%).

Contenido

Uitdagende vulkanische hellingen

De diversiteit van de terreinen op de Canarische Eilanden is ook een van de redenen waarom het een topbestemming is voor wielertraining. Chris Froome heeft zelf toegegeven dat hij tijdens zijn training op Tenerife "de steilste klim ter wereld" het hoofd heeft moeten bieden, doelend op de zware beklimming van de Camino de Las Lajitas (Santa Úrsula, Tenerife), waarvan het stijgingspercentage meer dan 30% bedraagt.

Alberto Contador erkent ook dat de klim naar het uitzichtpunt Chirche (Guía de Isora, Tenerife) een van zijn favoriete plaatsen is om zichzelf te testen voor de grote internationale wielerrondes.

Anderzijds noemen degenen die de Pico de las Nieves-route (Gran Canaria) hebben gedaan, beschrijven de aankomst bovenaan als "het dak van Gran Canaria" vanwege de steile hellingen met stijgingspercentages tot 23%.

Daarom is de wielertraining op de Canarische Eilanden niet alleen een spektakel van onvergetelijke landschappen, maar ook een uitdaging om je weerstandsvermogen te testen op uitdagende en wereldberoemde routes. Wil je jouw voorseizoen voorbereiden in deze unieke omgeving?