Varen bij de Canarische Eilanden

Dankzij de geografische ligging en het goede klimaat bieden de Canarische Eilanden het hele jaar door uitzonderlijke omstandigheden om te varen, van aantrekkelijke routes tussen de eilanden waar je van het landschap kunt genieten tot het veeleisende oceaanvaren.

00:00
Título
Varen bij de Canarische Eilanden
Vídeo
Póster
Navegar en las Islas Canarias
Navegar en las Islas Canarias
Tipo
Ancho completo
Contenido

De constante stuwkracht van de passaatwinden, die al honderden jaren als de drijvende kracht van de Atlantische Oceaan worden beschouwd, is ideaal om te zeilen op elk moment van het jaar waarbij je kunt genieten van rustige overtochten tot tochten op open zee waarbij je het gevoel van absolute vrijheid voluit kunt ervaren.

Bovendien nodigt het uitzonderlijke klimaat uit om de eilanden beter te leren kennen. De heldere, wolkeloze luchten met weinig neerslag, dankzij de passaatwinden en de anticycloon van de Azoren, zorgen voor zonnige dagen met vele uren daglicht, meer dan waar ook in Europa.

Imagen
Landing navegación
Landing navegación
Contenido

Een van de grootste voordelen van varen op de Canarische Eilanden is dat de afstanden tussen de acht eilanden niet erg groot zijn, zodat ze in minder dan een dag zeilend afgelegd kunnen worden.

Hierdoor is het mogelijk om op elk moment van het jaar elk van de eilanden te leren kennen en te genieten van de verscheidenheid en rijkdom van de landschappen, cultuur en gastronomie.

Título

Categorie jachtavens en diensten

Imagen
Banner Puertos y marinas en las Islas Canarias.
Banner Puertos y marinas en las Islas Canarias.
Contenido

De Canarische Eilanden hebben meer dan 30 havens en jachthavens met capaciteit voor boten van iedere romplengte. Ze beschikken over moderne en geavanceerde faciliteiten en bieden een breed scala aan diensten voor zowel boot als bemanning: schoonmaken van de romp en reparaties, bewakers, kranen, werkplaatsen en scholen, talloze opties voor waterrecreatie, routes om de eilanden te ontdekken, restaurants om aan wal te eten, catering aan boord, ...

Hier vind je een compleet overzicht van de jachthavens met een blauwe vlag en alle informatie die je nodig hebt om te genieten van het varen bij de Canarische Eilanden.

Contenido

Maar varen bij de Canarische Eilanden is veel meer dan reizen tussen de eilanden: in contact komen met de natuur in pure vorm, een unieke ervaring die je met alle vijf de zintuigen kunt waarnemen.

Een modaliteit die dichter bij het oceaanvaren staat, ver van het vaste land en zowel aantrekkelijk als veeleisend. Een voortdurende uitdaging waarbij we onze vaardigheid en uithoudingsvermogen op zee kunnen tonen en volop kunnen genieten van de wateren van de archipel.

Contenido

De Canarische Eilanden staan bekend als een zeer veilige toeristische bestemming die zich ook inzet voor een milieuvriendelijk toerisme. De archipel is een gebied dat kwetsbaar is voor klimaatveranderingen en daarom heeft de toeristische sector zijn streven voor duurzaamheid versterkt en de focus op klimaatneutraliteit gelegd.

Het meten van de koolstofvoetafdruk, decarbonisatie, regeneratie en bescherming van ecosystemen zijn enkele van de hoofddoelstellingen om zo snel mogelijk tot een netto-nulemissie te komen. En natuurlijk vóór 2050.

Contenido

Vanwege het eilandkarakter hebben de Canarische Eilanden een lange zeevaarttraditie die honderden jaren teruggaat. Als natuurlijke toegangspoort tussen Europa, Afrika en Amerika heeft een groot aantal zeevarende volkeren hun stempel gedrukt op de kust van de eilanden. Een bewijs hiervan is de invloed van het latijnzeil op de boten.

Imagen
Landing navegación
Landing navegación
Contenido

Bovendien is de archipel de geboorteplaats van grote sporters en hebben Olympische medaillewinnaars in haar wateren getraind dankzij de moderne en complete faciliteiten die we op de eilanden aantreffen.

Contenido

Zeilklassen zoals Optimist, 420, 470, Laser, 29er, Snipe of Latin zijn diepgeworteld en een traditie op de eilanden, dus er is een grote verscheidenheid aan scholen en gekwalificeerde instructeurs waar je je vaardigheden kunt leren en verbeteren.

Contenido

De wateren van de Canarische Eilanden staan bekend om hun transparantie en goede zichtbaarheid. Een waar paradijs om te duiken, met watertemperaturen die variëren van gemiddeld 19 graden in de winter tot 25 graden in de zomer, wat een reden te meer is om te varen.

De archipel kent ook drie zeereservaten waar de flora en fauna beschermd is: het zeereservaat rond het eiland La Graciosa en de eilandjes ten noorden van Lanzarote, het zeereservaat rond La Punta de La Restinga-Mar de las Calmas op El Hierro en het zeereservaat op het eiland La Palma.

Een bevoorrechte omgeving waar je kunt genieten van de natuur en kunt varen in het gezelschap van de vele soorten walvissen en dolfijnen die in dit gebied leven. Dolfijnen, grienden, potvissen en vinvissen, waarvan er veel hun vaste verblijfplaats op de eilanden hebben, waardoor ze kans groter is om ze te spotten.

Título

Praktische informatie

Imagen
Landing navegación
Landing navegación