Zwemtraining op de Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn de bestemming bij uitstek voor zwemmers en zwemploegen uit de hele wereld om in Spanje hun zwemtraining te doen. Hier kunnen professionals van alle slagen in recordtijd van training in olympische zwembaden naar zwemsport in warm open water omschakelen. En dankzij het beste klimaat ter wereld kunnen ze dat het hele jaar door doen. Vind de perfecte formule om jouw zwemtraining te optimaliseren.

Imagen
natación-01-desktop
natación-01-mobile
Contenido

Een zee van gespecialiseerde zwemcentra

Tenerife en Gran Canaria maar ook Lanzarote en Fuerteventura zijn volledig voorbereid om professionele zwemtrainingen onder te brengen. Deze eilanden beschikken allemaal over gespecialiseerde faciliteiten om iedere olympische discipline te perfectioneren.

Naast zwemclubs met een lange geschiedenis, zoals de Metropole in Las Palmas of La Santa op Lanzarote, zijn er daarnaast moderne trainingscentra. Zowel het Playitas Resort op Fuerteventura als het Tenerife Top Training (T3) beschikken ook over olympische buitenbaden waarvan het water dankzij de technologie altijd rond de 26 graden Celsius ligt, en over andere voorzieningen zoals startblokken conform de FINA-norm of speciale filtersystemen. Deze combinatie resulteert in meer dan 2 kilometer aan zwembanen, fitnessruimtes, duikplanken en allerlei apparatuur en faciliteiten om de beste tijden te maken en optimaal te herstellen.

Contenido

Tenerife Top Training bezit bovendien over een van de enige twee hydrodynamische kanalen voor zwemmers in Europa. Deze installatie in de vorm van een watertank stelt professionals in staat te trainen met tegenstroom en hun techniek te analyseren en te evalueren vanuit zowel fysisch als biomechanisch oogpunt via het laterale observatievenster en meerdere geïnstalleerde camera's.

Contenido

Een paradijs voor het zwemsport in open water

De Canarische Eilanden staan op de trainingskalender van openwaterzwemmers van verschillende nationaliteiten. De invloed van de Golfstroom en het zonnige klimaat maken dat de watertemperatuur ideaal voor de wedstrijdvoorbereiding is, variërend van 18 ºC in februari tot 25 ºC in augustus. Hierdoor kunnen professionele zwemmers een langer voorseizoen plannen dan in hun thuislanden.

Een andere reden om in de wateren van de Canarische Eilanden te trainen is de verscheidenheid aan omstandigheden en locaties. En op een kustlijn van 1.500 kilometer is er voor ieder wat wils. Zoals bijvoorbeeld het beheersen van de Atlantische stromingen op Fuerteventura of Lanzarote of trainen in de beschutting van de passaatwinden in het rustige water van het zeereservaat Mar de las Calmas op het eiland El Hierro. Om de training in open water te optimaliseren, beschikken sommige sportcentra zoals Club La Santa over zwembaden dicht bij de zee en lagunes met echte stromingen en golven. Deze faciliteiten stellen professionele zwemmers in staat om wedstrijdstrategieën uit te stippelen en aspecten als waarneming en zwemsport tussen boeien te verfijnen.