Atletiektraining op de Canarische Eilanden

Faciliteiten delen met olympische medaillewinnaars. Genieten van het goede weer en de natuur tijdens de training. Ga van 0 naar 2.000 meter hoogte in dezelfde trainingssessie. De Canarische Eilanden lijken gemaakt te zijn voor topatletiek. Een zonnig en aangenaam warm trainingskamp om elke dag van het jaar je persoonlijke beste tijd te trainen.

Imagen
Atletiek
Atletiek
Contenido

4.800 zonuren per jaar om je op te warmen

Het beste klimaat ter wereld is een geweldige bondgenoot voor professionele sprinters, langeafstandlopers en middenafstandlopers, vooral voor degenen die in koude landen wonen. En niet alleen vanwege de zon en de essentiële vitamine D. De stabiliteit van de temperaturen, die variëren van gemiddeld 23 ºC in de zomer tot 19 ºC in de winter, de neutrale wind en de vochtigheid maken het mogelijk om 365 dagen per jaar de omstandigheden van internationale atletiekwedstrijden na te bootsen. Een goed voorbeeld hiervan is de internationale halve marathon van Dunas op Fuerteventura, een wedstrijd over 21 kilometer die elk jaar in november wordt gehouden en waarvan het parcours vrijwel volledig door dit natuurpark loopt.

Contenido

Faciliteiten op het niveau van wereldkampioenen

Naast allerlei hardlooproutes in de open lucht hebben de Canarische Eilanden verschillende door de World Athletics gecertificeerde atletiektrainingscentra van het hoogste niveau. Een goed voorbeeld is het Centro Insular de Atletismo de Tenerife (CIAT), met buiten- en binnenbanen, zandbakken voor verspringers, podium, fitnesszaal, diensten voor lichamelijk herstel en een woonverblijf voor atleten.

Als we in de voetsporen van de grote atleten willen treden, moeten we richting de gemeente Arona en het beroemde stadion Antonio Domínguez Alfonso gaan. Hier trainden onder meer Marcell Jacobs en Gianmarco Tamberi maanden voordat ze in Tokio goud wonnen op respectievelijk de 100 meter en het hoogspringen.

Maar de race eindigt hier niet. Zoals de Koninklijke Spaanse Atletiekfederatie aangeeft, hebben de Canarische Eilanden in totaal 14 erkende atletiekbanen en vele andere perfecte plaatsen om deze sport te trainen.

Contenido

Betere prestaties boven de wolken

Trainen op hoogte is een belangrijke factor voor de professionele atletiek op topniveau. In gebieden op 1.500 meter boven zeeniveau kan worden getraind bij een lage zuurstofconcentratie, wat leidt tot algemeen betere prestaties en weerstandsvermogen dan bij de atletiek op lage hoogte.

Dankzij het ruige terrein, veroorzaakt door de vulkanische oorsprong van de eilanden, is het heel gemakkelijk om op de Canarische Eilanden grote hoogten te bereiken zonder lange afstanden af te leggen. In minder dan 100 kilometer is het mogelijk om van de kust naar het Nationaal Park Teide te gaan, gelegen op een hoogte van meer dan 2.000 meter.