Wat u niet mag missen op Tenerife

Meest bezienswaardige plaatsen op Tenerife om van de Canarische Eilanden te genieten

De alomtegenwoordige Teide is ongetwijfeld één van de bezienswaardigheden van Tenerife, maar het grootste eiland van de Canarische archipel telt nog veel meer plekken die u beslist moet bezoeken. Een kosmopolitische hoofdstad die bruist van het leven, historische stadjes met kinderkopjes in de straten, unieke landschappen, architectonische juweeltjes en zelfs themaparken vormen samen een gevarieerd toeristisch en cultureel aanbod dat u niet mag missen.

Contenido

Hier bevindt zich de hoogste top van Spanje die tot het Werelderfgoed behoort en een spectaculair landschap dat als één van de indrukwekkendste voorbeelden van vulkanisme ter wereld wordt beschouwd. Dit zijn ongetwijfeld de eigenschappen die dit park tot het meest bezochte van Europa hebben gemaakt.
 

Contenido

Vanaf de toppen van het steile Anagagebergte, een dichtbegroeid laurierbos, dalen wandelpaden neer naar de kust langs de hellingen van steile ravijnen. De rijke natuur bestaat in harmonie met de typische Canarische boerenhoeves die een culturele waarde toevoegen aan dit beschermde en bekroonde gebied. 
 

Contenido

Een bezoek aan dit adembenemende vulkaanlandschap, dat in de loop der tijden door erosie is uitgesleten, is een zeer verrijkende ervaring. Vanaf de oude vuurtoren kunt u genieten van het beste uitzicht op indrukwekkende kliffen die van duizelingwekkende hoogte in zee storten. En als de zon ondergaat, mag u niet vertrekken, want dan mist u de schitterende zonsondergang.
 

Contenido

Op de toppen van één van de bekendste en indrukwekkendste ravijnen van Tenerife ligt dit pittoreske gehucht met traditionele huizen en geplaveide straatjes, die gebouwd zijn in de weinige ruimte die gespaard is gebleven in de afgrond. Een afgelegen en afgezonderde plaats die u zeker niet onverschillig laat. Het is ongetwijfeld één van de parels van het Parque Rural de Teno.
 

Contenido

Deze stad heeft vrijwel ongewijzigd het oorspronkelijke stratenplan uit de 15e eeuw behouden, waardoor een wandeling door de rustige verkeersvrije straatjes en de meest emblematische gebouwen, waarvan sommige van grote artistieke waarde zijn, ons terug voert naar lang vervlogen tijden. Maar de stad heeft ook een modern gedeelte dat bol staat van winkels, bars, restaurants, uitgaansgelegenheden..., en een bruisend studentenleven, want hier bevindt zich de oudste universiteit van de Canarische Eilanden.

Contenido

Dit stadje is de toegangspoort tot het Parque Nacional del Teide. Het historische centrum koestert een rijk erfgoed, waar statige huizen en belangrijke religieuze gebouwen in het oog springen. Dit kleine en pittoreske stadje nodigt ons uit voor een wandeling door de straten met kinderkopjes en tuinen, terwijl we genieten van de nog springlevende tradities, winkelen of een lichte snack op één van de gezellige terrasjes. 

Als bezoekers het geluk hebben om de feestelijkheden rond Corpus Christi mee te maken, kunnen zij de tapijten en wandkleden bewonderen die met gekleurd vulkanisch zand en bloemen worden vervaardigd.
 

Contenido

Al verschillende jaren achtereen wordt het waterpark Siam Park door bezoekers als het beste ter wereld beschouwd. Het biedt een grote verscheidenheid aan attracties voor alle smaken en leeftijden. Er zijn attracties voor echte avonturiers, zoals de 28 meter hoge glijbaan, of de glijbaan in absolute duisternis, waar ongelooflijke bochten worden genomen of waar geen zwaartekracht wordt ervaren. Maar er is ook ruimte voor een pauze en de onvoorstelbare sensatie van heerlijk drijven op het water van een tropische rivier.

Deze plaats met voorzieningen en diensten die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen, biedt een onvergetelijk dagje uit voor het hele gezin.