Historische centra La Laguna

Een stad patrimonium van de mensheid van Unesco

In het noorden van het eiland Tenerife, was San Cristóbal de La Laguna de eerste stad in de Canarische Eilanden, en tot nu toe de enige die uitgeroepen tot werelderfgoed door de UNESCO. Zijn koloniale architectuur, de lineaire lay-out van de straten, die werd uitgevoerd in de vijftiende eeuw, zonder beschermende buitenmuren, en een groot voetgangersgebied met winkels geven een veeld van deze oude universiteitsstad. Genieten van de historische straten is een onvergetelijke ervaring.

Familie wandelingen langs paleizen, kerken en kloosters

In de straten en pleinen belicht een opmerkelijk aantal kerken en historische gebouwen met een religieuze oorsprong, dat La Laguna veel mogelijkheden biedt voor historisch-artistieke uitzicht gecombineerd met een pad voor haar tapasbars. Zijn open voor bezoekers de kathedraal, neoklassiek, de kerk van Christus, Nava en Salazar paleizen en de kloosters Santa Catalina en Santa Clara. La Laguna is de moeite waard voor een wandeling.

Historical heritage
Patrimonio de la Humanidad
Type
Historisch centrum
Archeological sites
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
San Cristóbal de La Laguna

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
  • Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
  • Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
  • Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
  • Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
  • Behandel het historisch en cultureel erfgoed van de plaats, evenals voor de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting...) met respect en zorg.
1
9
262
10045