Parque Rural de Anaga

Verken de bergen van La Laguna en Santa Cruz

Anaga is een bergmassief met scherpe randen en diepe ravijnen, strak achter elkaar, bedekt met een groene deken van laurierbossen, met hier en daar charmante dorpjes. Dit alles, op minder dan een uur met de auto vanaf Santa Cruz, een stad die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat en die hoofdstad en de belangrijkste haven van het eiland Tenerife is. Het ontdekken van Anaga is, reizen naar een landelijke plek in een vervlogen tijd waarin de relatie tussen de mens en zijn omgeving veel nauwer was.

Excursie naar het laurierbos van Anaga

Een ideale excursie door dit uitgestrekte landschapspark doet ook het bezoekerscentrum van La Cruz del Carmen aan, dat aan de grote weg TF-1 ligt. Daarna een wandeling over de wandelroute van las Vueltas de Taganana, om te genieten van de bladerrijke laurierbossen en van een historisch gehucht, Taganana. Om uit te rusten, een duik in de zee en een bord met verse vis op het strand van Benijo of het strand van Roque de Las Bodegas. En om te overnachten, de officiële herberg Montes de Anaga of een van de meerdere landelijke huizen van het park.

Hoogte
1.024 m
Flora interest
Catering
Parking
Perfoming center
Trekking routes
Public transport
Recreation areas
Wildlife interest
Localidad
Santa Cruz de Tenerife

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
No te lo puedes perder
Imagen
Título
Cruz del Carmen en het laurierbos

Het bezoekerscentrum en het museum van Anaga

Middenin het Parque Rural de Anaga, dichtbij het historisch centrum van La Laguna, bevindt zich het Cruz del Carmen. Bij dit kruispunt van wegen staat een bezoekerscentrum en een klein museum dat gaat over de begroeiing, fauna en tradities van Anaga. Daarnaast kunnen de bezoekers genieten van de uitzichten van een groot uitzichtpunt waar vandaan men het silhouet van de Teide ziet, afgetekend tegen de hemel.

Een familierestaurant en een lunchroom zijn de twee plekken waar men krachten op kan doen ofwel genietend van een aperitief ofwel van een typisch streekgerecht. De tropische regenwouden van laurier, die zo karakteristiek zijn voor het Parque Rural de Anaga, omringen het Cruz del Carmen. Ze nodigen uit om te genieten van het natuurschoon en de 19 verschillende bomensoorten die aan Anaga het aanblik geven van een jungle, die moeilijk te weerstaan is om te ontdekken.

Imagen
Título
Het netwerk van wandelroutes (Anaga)

Routes van het laurierbos naar de kust

In het Parque Rural de Anaga ligt verscholen tussen de laurierbossen en ravijnen, een compleet netwerk van wandelroutes die de verschillende gebieden van deze bergen doorkruisen. De populariteit van Anaga onder wandelaars komt door de verscheidenheid aan routes en de rijkdom aan landschap: de meest populaire route om te genieten van zowel het laurierbos als de kust is het pad dat naar het gehucht Taganana leidt omdat de wandelaar deze wandeling kan eindigen met een duik in zee.

De wandelroute los Sentidos (wandelroute van de zintuigen) is perfect voor gezinnen met kinderen en voor personen met een beperkte mobiliteit omdat het vol is met interactieve ervaringen in contact met de natuur. Een van de meest aantrekkelijke opties is de rondwandeling Chamorga, van waar men een indrukwekkend uitzicht heeft op de rotsen van Anaga en een door een verlaten boerderij die omringd is door drakenbloedbomen.

Imagen
Título
Onherbergzame stranden

Rustige stranden om zonder beslommeringen te genieten van de zee van Tenerife

De kust van het Parque Rural de Anaga, bespoeld door de Atlantische Oceaan is de ideale plaats om te genieten van de zee, de rust en het natuurlijke landschap. Op sommige stranden en baaitjes, zoals Almáciga, kan men in een kroegje uitgebreid verse vis eten of men kan ver van de beschaving alles loslaten in Antequera, waar men alleen te voet of per boot kan komen.

De stranden van Benijo en Roque de las Bodegas, in het noorden van het Parque Rural de Anaga, genieten de voorkeur van de surfers. Beide stranden zijn toegankelijk over de weg en beschikken over verschillende restaurants in de omgeving. Roque de las Bodegas bevindt zich tegenover het gehucht Taganana terwijl men in Benijo kan genieten van het vulkanische landschap van de rotsen van Anaga en de oneindigheid van de oceaan.

Duurzaamheid
Sostenibilidad
  • Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
  • Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
  • Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
  • Wandel niet buiten de toegestane gebieden en respecteer de borden op de paden. Als u van de toegestane paden afwijkt, kan dat schade aan het milieu toebrengen en ook gevaar opleveren voor u en uw medereizigers.
  • Maak geen vuur buiten de toegestane zones en wees extra voorzichtig in de zomermaanden.
  • Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met overdreven lawaai (luide muziek, geschreeuw...).
1
10
262
10045