LAATSTE NIEUWS: Coronavirus (COVID-19) hier

Tinajo

Tinajo-Trail
Tinajo-Trail
Tinajo-Trail

Deze route bevindt zich aan de westkust van Lanzarote en vangt aan in Tinajo. Van hieruit leiden onverharde wegen naar de ruige kustlijn waar de paden technischer worden. U doorkruist het zwarte lavalandschap en lijkt wel op houtskool te lopen, om dan de klim aan te vatten naar de Caldera Blanca vulkaan.

Vanaf de rand van deze vulkaan zijn de uitzichten spectaculair en verbazingwekkend. In de ene richting geeft dit een zicht over de vulkanen van het Timanfaya National Park en in de andere richting kunt u Risco de Famara en de Chinijo eilanden waarnemen: La Graciosa, Montaña Clara y Alegranza.

De afdaling van de Caldera Blanca is technisch daar deze door het houtskoolachtige lavalandschap van het vulkanische natuurpark loopt. De route eindigt op onverharde paden en brengt u terug naar Tinajo.Het pad langs het spectaculair rode- en zwarte vulkaangebied gaat over in zanderige paden vlakbij de Atlantische kust. De zeebries en het lopen langs de rand van een vulkaan zijn slechts enkele hoogtepunten die deze route kenmerken.

Isla Lanzarote
26km

26km

900m

900m

900m

900m

ONTDEKKEN