Stranden die u moet ervaren

1.500 kilometer zand en zon

Dankzij de bevoorrechte geografische ligging en de vulkanische oorsprong vormt de kustlijn van de Canarische Eilanden als het ware een grote catalogus met stranden die zich over een grote verscheidenheid van natuurgebieden ontvouwt. De Canarische kusten bieden elk denkbaar profiel: van afgelegen, kleine, ongerepte baaien tot zandstranden langs kliffen of lange, stadsstranden met alle comfort van thuis.

Contenido

Vele stranden van de Canarische Eilanden staan zelfs bovenaan de ranglijst van de beste stranden van Spanje, met dit verschil dat men op de Canarische Eilanden elke dag en op elk moment van de dag in het schone en kristalheldere water kan baden en op het zand kan liggen om in alle rust te zonnebaden, omdat het er bijna altijd zomer is dankzij het fantastische klimaat met milde en warme temperaturen.

Contenido

Een strand wordt niet alleen beoordeeld op zijn schoonheid, hoewel dat zwaar weegt, maar ook omdat men er op een veilige en ontspannen manier kan baden en zonnebaden. Het feit dat er op de Canarische Eilanden meer dan 50 stranden zijn met een blauwe vlag, de hoogste onderscheiding die aan een strand wordt toegekend, is niet alleen een garantie voor de uitstekende kwaliteit van het zwemwater, maar ook voor de uitstekende faciliteiten, diensten en voorzieningen waarvan u zonder enige zorgen kunt genieten. 

Contenido

Wat bezoekers bij hun aankomst op de Canarische Eilanden verbaast, is de enorme contrastrijke diversiteit van de kustlandschappen. Van kleine vissersdorpjes tot okerkleurige bergen, ruige kliffen en kilometers lange duinen. En voor verschillende landschappen, stranden in alle kleuren: goudgeel, wit, roodachtig en glanzend zwart zand, kenmerkend voor de prachtige vulkanische zandstranden. De stranden zijn allemaal spectaculair, in welke kleur dan ook, en de temperatuur van het water van rond de 20ºC biedt in elk seizoen de beste omstandigheden voor een aangenaam bad. 

Contenido

Van de stranden van de Canarische Eilanden geniet men het meest in het beste gezelschap: met z'n tweeën, met het gezin, met vrienden of met onze trouwste metgezellen, onze honden. Vakantiegangers die besluiten naar de eilanden te komen met hun huisdieren en een duik met hen willen nemen, kunnen dat doen op de negen hondvriendelijke stranden op de eilanden Gran Canaria, La Palma, Tenerife en Lanzarote.  

Contenido

De natuurlijke zwembaden zijn ruimten die onder de beschutting van de rotsen zijn ontstaan dankzij de kracht van de golven, die ze voortdurend vullen met zeewater. Deze spelingen van de natuur bieden de mogelijkheid om te baden en te zonnebaden, dus het is raadzaam om enkele van de bekendste te bezoeken zoals Isla Cangrejo en El Caletón op Tenerife, Charco Azul in El Hierro en La Palma, Aguas Verdes op Fuerteventura en Punta Mujeres op Lanzarote. Maar er zijn er nog veel meer om te ontdekken.