Trail Tinajo

Deze route bevindt zich aan de westkust van Lanzarote en vangt aan in Tinajo. Van hieruit leiden onverharde wegen naar de ruige kustlijn waar de paden technischer worden. U doorkruist het zwarte lavalandschap en lijkt wel op houtskool te lopen, om dan de klim aan te vatten naar de Caldera Blanca vulkaan.

Vanaf de rand van deze vulkaan zijn de uitzichten spectaculair en verbazingwekkend. In de ene richting geeft dit een zicht over de vulkanen van het Timanfaya National Park en in de andere richting kunt u Risco de Famara en de Chinijo eilanden waarnemen: La Graciosa, Montaña Clara y Alegranza.

De afdaling van de Caldera Blanca is technisch daar deze door het houtskoolachtige lavalandschap van het vulkanische natuurpark loopt. De route eindigt op onverharde paden en brengt u terug naar Tinajo.Het pad langs het spectaculair rode- en zwarte vulkaangebied gaat over in zanderige paden vlakbij de Atlantische kust. De zeebries en het lopen langs de rand van een vulkaan zijn slechts enkele hoogtepunten die deze route kenmerken.

Distance
26 km
Negative slope
900 m
Positive slope
900 m
Localidad
Tinajo
Downloadable files selection
Archivos
Imagen Archivo
Título Fichero
Tinajo
pdf
Imagen Archivo
Título Fichero
Tinajo
zip

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat uw vuilnis en sigarettenpeuken nooit achter. Neem alles mee. Laat ook geen voedsel in het milieu achter, want dat zou een toename van katten en ratten kunnen veroorzaken.
- Voer de dieren niet en laat ze met rust. Als u een gewond dier ziet, neem dan contact op met het alarmnummer 112.
- Neem geen stenen of andere natuurelementen uit de omgeving mee. Breng geen wijzigingen aan die deze elementen kunnen veranderen, zoals torens van stenen.
- Beoefen geen sporten buiten de toegestane gebieden.
3
257
13
262
10045