De natuur in haar zuiverste vorm

Eén van de belangrijkste schatten van de Canarische Eilanden is de enorme rijkdom van haar ongerepte natuur. De eilanden beschikken over een groot en gevarieerd aanbod aan natuurgebieden. Vulkanen, oerbossen, paradijselijke stranden, de oceaan vol leven en heldere, schone luchten vormen samen één van de meest kwetsbare ecosystemen ter wereld.

00:00
Título
Er is niets zo heerlijk dan weer nieuwe vulkanische energie op te doen ;)
Vídeo
Póster
Senderismo en las Islas Canarias
Senderismo en las Islas Canarias
Tipo
Ancho completo
Imagen
Contenido

Een natuur waar je helemaal in opgaat

Contact maken met de natuur op de eilanden is de beste manier om er even helemaal uit te zijn en tot rust te komen, uw lichaam en geest op te laden met de meest pure energie. Genieten van de diepe stilte in de bossen, de adembenemende schoonheid van de vulkanen aanschouwen of ontspannen luisteren naar het zachte ruisen van de golven zijn slechts enkele van de bijzondere momenten die hier kunnen worden ervaren.

15:06
Título
Montañón Negro, Gran Canaria
Póster
DEC TEST video
DEC TEST video
Tipo
Ancho completo
Contenido

Onder de sterrenhemel

De luchten van de Canarische Eilanden zijn uitgeroepen tot de schoonste van Europa. Zij worden beschermd door de wet op het luchtruim en de eilanden tellen drie Starlight-reservaten die hun kwaliteit erkennen. Dit zorgt ervoor dat de archipel één van de drie beste plaatsen op aarde is om sterren te observeren. Vanaf alle eilanden zijn sterren en de constellaties gemakkelijk met het blote oog te zien. Bovendien herbergen La Palma en Tenerife twee van de belangrijkste internationale observatoria ter wereld, die u uiteraard kunt bezoeken: het Astrofysisch Observatorium Roque de Los Muchachos en het Observatorium van de Teide.

Contenido

Bossen vol geschiedenis 

Tussen stranden en vulkanen zijn enkele van de meest verbazingwekkende en magische natuurgebieden van de Canarische Eilanden hun ongelooflijke laurierbossen, zoals dat van Anaga op Tenerife of het Nationaal Park Garajonay op La Gomera. Fascinerende oerbossen en wereldwijd één van de weinige overgebleven reservaten uit het Tertiair tijdperk. 

De bijzondere geografie van de Canarische Eilanden en hun uitzonderlijke klimaat maken het bestaan mogelijk van een enorm rijke en gevarieerde natuur waarin meer dan 4.000 soorten endemische flora en fauna voorkomen, de meeste daarvan in beschermde gebieden.
 

Contenido

De natuur aan uw voeten

De Canarische Eilanden bieden ons de mogelijkheid te genieten van indrukwekkende landschappen vol contrasten, waar we wandelingen kunnen maken door vulkanisch gebied, over paradijselijke stranden en door duizendjarige bossen. Een archipel van mogelijkheden waar u kunt genieten van een netwerk van perfect gemarkeerde wandelroutes, met bewegwijzerde, gekwalificeerde en goedgekeurde routes voor trektochten.

Título

De Canarische Eilanden te voet ontdekken

Imagen
Contenido

Land van vulkanen

De vulkanische oorsprong van de Canarische Eilanden in combinatie met het uitstekende klimaat en de bevoorrechte geografische ligging, verleent deze eilanden een zeer bijzondere eigenheid. Op elk eiland kunt u unieke landschappen bezoeken die uit een andere wereld lijken te zijn opgedoken: kraters, grotten, lavastromen en zeeën van lava, caldera's... Van de hoogste top van Spanje, in het Nationaal Park El Teide, tot de spectaculaire vergezichten van El Hierro, er is een hele catalogus van betoverende plaatsen die u versteld zullen doen staan.

De rijkdom en verscheidenheid van de natuur is één van de belangrijkste attracties van de Canarische Eilanden, reden waarom 40% van het Canarische grondgebied als beschermd gebied wordt beschouwd met vier nationale parken, zeven biosfeerreservaten en drie zeereservaten.

Imagen