LAATSTE NIEUWS |

 Coronavirus (Covid-19)

Resultaat van de zoekopdracht

1277 Resultaten voor
Zich op het eiland verplaatsen
Categoría
Natuurgebieden
Titular

Ventejis

Categoría
Natuurgebieden
Titular

Jandía

Categoría
Betoverende plaatsen
Titular

Valle Gran Rey

Categoría
Betoverende plaatsen
Titular

Valleseco

Cruises
Ruter for cruiseturister
De Canarische Eilanden vanop zee verkennen aan boord van een cruise is een hele ervaring die je, dankzij het onverbeterlijke klimaat, op elk ogenblik van het jaar kan beleven.
Categoría
Wandelpaden
Titular

Ruta de la Plata

Deze route loopt over een pad dat door de oude bewoners van Gran Canaria werd gebruikt om het vee naar de beste seizoensweiden te brengen. Dankzij de verbeteringen aan het pad, op initiatief van een welgestelde grootgrondbezitter in de late negentiende eeuw, konden de eilandbewoners op weg naar het zuiden het bergachtige terrein gemakkelijk doorkruisen, en dat in een tijd waarin verkeer over de weg zeer zeldzaam was. In de loop der tijd werd het pad aangepast aan de eisen van bergwandelaars en pelgrims.

Categoría
Wandelpaden
Titular

Beklimming van de vulkaan de Teide

In het centrum van het eiland Tenerife ligt het Nationale Park van de Teide. Hier kunnen verschillende bergwandelroutes worden afgelegd, waaronder paden die naar de hoogste top van deze vulkaan lopen. De bergwandelroute begint in Montaña Blanca en heeft een hoge moeilijkheidsgraad vanwege zijn steile beklimming (van 1367 naar 3715 meter) en zijn lange tijdsduur: na zes uur wordt de berghut van Altavista bereikt. Hier bestaat de mogelijkheid om te overnachten, mits er toestemming is aangevraagd om de volgende dag af te wachten en het laatste gedeelte van de beklimming te ondernemen, naar de krater van de vulkaan de Teide zelf.

Categoría
Wandelpaden
Titular

‘Ruta de los Volcanes’

De ‘Route van de Vulkanen’ loopt door het binnenland en het zuiden van het eiland La Palma en biedt een bergwandeling door veel natuurschoon, via een historische weg die ooit een belangrijke verbinding vormde tussen de verschillende plaatsen op het eiland. De route is aangepast aan wandelaars en voorzien van bewegwijzering, en loopt door de gemeenten El Paso, Mazo en Fuencaliente, binnen de grenzen van het Nationale Park van de Cumbre Vieja. Met zijn schaarse vegetatie en soms steile paden is het aan te raden voor deze bergwandeling van zo’n vijf uur geschikte uitrusting te dragen en voldoende water en voedsel mee te nemen.

Categoría
Wandelpaden
Titular

Camino de la Virgen

De Camino de la Virgen loopt via alle centrale bergtoppen van het eiland El Hierro en biedt prachtige vergezichten over de weidse omgeving en de flanken rond El Julan, El Golfo en El Pinar en over Nisdafe en Azofa, in de buurt van de hoofdplaats Valverde. Wat betreft natuurschoon loopt de wandelroute dwars door de verschillende soorten bosgebieden van het eiland (met jeneverbessen, dennen en laurieren), voordat het pad de weidegronden van Nisdafe bereikt. Het kost één dag om de Camino in zijn geheel af te leggen, dus is het aan te raden de route in verschillende etappes te bewandelen.