Wat u niet mag missen op La Graciosa

Meest bezienswaardige plaatsen op La Graciosa om van de Canarische Eilanden te genieten

Ondanks het feit dat La Graciosa het kleinste van alle bewoonde eilanden van de Canarische archipel is, vindt u er toch verschillende plaatsen die een bezoek waard zijn. Betoverende stranden en baaien die de bezoeker verrassen door hun complexe verscheidenheid en natuurlijke rijkdom. Een idyllische omgeving die vaak dient als achtergrond voor bruiloften en waar u kunt genieten van de meest romantische zonsondergangen.

Contenido

Dit is het grootste van de slechts twee bewoonde kernen op het eiland, een pittoresk vissersdorp met witgekalkte huizen en onverharde straten, waar nauwelijks motorvoertuigen rondrijden. Caleta de Sebo is de enige plaats op het eiland waar we een aantal voorzieningen aantreffen zoals een supermarkt, een dokterspraktijk, een fietsenverhuur en restaurants die bijna op het strand staan en waarvan de specialiteit natuurlijk versgevangen vis is. Een streling voor het gehemelte en voor andere zintuigen, want onder het genot van een uitstekende maaltijd kunnen we genieten van het spectaculaire panoramische uitzicht op de Riscos de Famara, op Lanzarote.

Contenido

Bijna voor de deur en op korte afstand van een kleine aanlegsteiger waar de boten aanmeren die de verbinding vormen tussen het eiland en het noordwesten van Lanzarote, strekt zich La Laja uit, een gezellig strand van goudkleurig zand en kalm water, waar ook de plaatselijke vissers hun netten repareren. 

Contenido

La Graciosa is een paradijs voor liefhebbers van zon en zee. Het is moeilijk om een keuze te maken "naar welk strand we vandaag zullen gaan", maar sommige stranden zijn een must. Dicht bij Caleta de Sebo, op ongeveer 15 minuten lopen in zuidelijke richting, ligt het strand El Salado dat samen met La Francesa y La Cocina, verderop, een trio vormt van prachtige witte zandstranden en kristalhelder azuurblauw water. Bij vloed verandert La Francesa in een soort lagune, ideaal om te snorkelen en de verscheidenheid aan vissen die er leven te bewonderen.

Contenido

La Cocina, ook bekend als het strand Montaña Amarilla, kan alleen te voet worden bereikt na een wandeling van anderhalf uur vanaf Caleta de Sebo of met de fiets, die u een paar meter voor La Francesa moet laten staan, maar het is de moeite waard. Dit is een kleine ongerepte baai, beschut tegen de stromingen van de zee en vaak verlaten, gelegen aan de voet van de emblematische vulkaan Montaña Amarilla, die wij gedurende de tocht als referentiepunt zullen gebruiken. Het kleurcontrast tussen het geel van de vulkanische berghellingen en het turkooisblauw en groen van de oceaan is indrukwekkend. 

Contenido

In het noorden van het eiland is de zee woester en is voorzichtigheid geboden bij het zwemmen, maar dit is het kustgebied dat u op La Graciosa niet mag missen. Dit is Las Conchas, een indrukwekkend strand van parelwit zand aan de voet van de Montaña Bermeja, vanwaar de onbewoonde eilandjes Montaña Clara en Alegranza kunnen worden waargenomen. De rode, okerkleurige en zwarte tinten van de vulkanische aarde, het blauw van de hemel, het smaragdgroen van de zee, het wit van het zand en het schuim van de golven... De natuur heeft hier alle kleuren ingezet. 

Contenido

Het is de tweede woonkern van het eiland maar niemand woont hier permanent aangezien de meeste van de ongeveer twintig huizen alleen tijdens het zomerseizoen bewoond zijn. Het ligt op ongeveer zes kilometer van Caleta de Sebo en kan worden bereikt per fiets of al wandelend over de routes die langs de kust lopen en parallel aan de indrukwekkende Riscos de Famara in het naburige Lanzarote. Na een wandeling en een blik op de schilderachtige huizen en verzorgde tuinen, nodigt het kleine strandje naast de huisjes uit tot een ontspannende duik.
 

Contenido

In de buurt van het strand van Las Conchas, op een plek die wordt gedomineerd door wit zand en zwarte vulkanische rotsen, bevindt zich dit natuurmonument dat door het voortdurende beuken van de golven vier spectaculaire basaltbogen heeft gekregen, die we beslist willen fotograferen, hoewel het riskant is om te dicht bij de zee te komen.