Playa La Francesa

Een wit zandstrand op het eiland La Graciosa

Ten noordwesten van het eiland Lanzarote bevindt zich het kleine eiland La Graciosa. Op slechts 30 vierkante kilometer heeft het een kust vol baaien en wilde stranden waaronder het strand La Francesca. Met fijn wit zand dat mooi contrasteert met het turquoiseblauwe water van de zee, heeft het de vorm van een hoefijzer die is gericht naar het zuiden, waardoor de zee bijna altijd kalm is. Wanneer u zich in het zuiden van La Graciosa bevindt, heeft u een adembenemend uitzicht op de zeestraat en de gigantische muur van natuursteen, gevormd door de kliffen van Famara die de noordoostkust van Lanzarote domineert.

Een maagdelijk strand met ankerplaats vlakbij Lanzarote

La Francesca is een maagdelijk strand op twee kilometer afstand van Caleta de Sebo, de hoofdstad van het eiland La Graciosa. Na een wandeling van minder dan een uur over een onverhard pad dat langs de kust loopt, krijgt u toegang tot dit wilde strand.Verdeeld in twee verschillende stranden door rotsen, vult de baai zich bij hoogtij met water en vormt een authentieke lagune van kalm water. Het strand La Francesca beschikt bovendien over een ankerplaats voor boten, zodat u de dag door kunt brengen op een zelf afgemeerde boot op een van de wereld afgesneden eiland.

Lengte
435 m
Sin vigilancia
Rustig water
Localidad
La Graciosa

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Gebruik geen zeep in de douches die beschikbaar zijn bij de strandtoegangen.
- Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
- Op de meeste stranden zijn huisdieren verboden. Verzeker u ervan dat u ze mag meenemen.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met buitensporig lawaai (harde muziek, geschreeuw...) of storende activiteiten zoals balspellen.
Labels
Etiquetas
8
9
262
262
10045