Caleta de Sebo

Een dorp in La Graciosa, dat ademt naar rust

Caleta de Sebo is misschien wel een van de meest eigenaardige hoekjes van de Canarische Eilanden. Het is de 'hoofdstad' van La Graciosa, het enige bewoonde eiland van de archipel Chinijo Naturlijk Park, ten noordwesten van Lanzarote. Van het dorp Órzola (ten noorden van Lanzarote) vertrekken de boten om bezoekers in twintig minuten naar dit heiligdom van vrede te brengen, met witte huizen en straten van goud zand, waardoor je op blote voeten kan lopen, als een echte Crusoe. Rust in de oceaan, waar de batterijen worden opladen in het tempo van de beschaving.

Kalm water stranden in La Graciosa

In de omgeving van Caleta de Sebo is het strand van La Francesa, en een beetje verder, La Cocina, met transparant kalme wateren en fijn wit zand. In Caleta de Sebo kun taxi-jeeps huren of fietsen om de meest interessante plaatsen van La Graciosa te bezoeken, hoewel de kleine omvang van het eiland je toestaat te lopen langs de paden. En gevuld met de geest van energie, wat beter om je maag te vullen met heerlijke verse vis gegeten in Caleta de Sebo.

Historical heritage
Patrimonio
Restoration
Shop/shopping
Localidad
La Graciosa

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Behandel het historisch en cultureel erfgoed van de plaats, evenals voor de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting...) met respect en zorg.
8
9
262
10045