Wat u niet mag missen op Gran Canaria

Meest bezienswaardige plaatsen op Gran Canaria om van de Canarische Eilanden te genieten

Door de enorme verscheidenheid aan landschappen op het eiland staat Gran Canaria bekend als "een miniatuurcontinent". Bovendien nodigen de dorpen en steden aan de kust uit tot het ontdekken van de lange zeevaarttraditie en tot een uitvoerige kennismaking met de rijke geschiedenis. Een onvermijdelijke afspraak met natuurlijke, architecturale en culturele rijkdommen.

Contenido

Miljoenen toeristen kunnen er niet naast zitten wanneer zij dit belangrijke toeristenoord kiezen om van hun vakantie te genieten. En niet slechts één keer. De tevredenheid is zo groot dat de meesten jaar na jaar terugkomen. En geen wonder. Maspalomas is veel meer dan alleen een prachtig strand met kilometers goudkleurig zand. Het betekent genieten van een uitzonderlijk klimaat in alle jaargetijden. Het betekent het voorrecht om elke dag een immens duingebied te mogen aanschouwen naast een meer met brak water waar verschillende vogelsoorten leven. Een beschermd natuurgebied dat grenst aan een oneindig aantal accommodaties en alle diensten en voorzieningen die u zich maar kunt wensen.

Contenido

Gelegen in het hart van Las Palmas de Gran Canaria, is dit een van de beste stadsstranden van Europa. Drie kilometer fijn goudkleurig zand en kristalhelder water dankzij de bescherming van een natuurlijke barrière van vulkanische oorsprong, La Barra genaamd. Parallel aan de kust loopt een gezellige boulevard vol winkels, restaurants, cafés, beroemde ijssalons en etablissementen van allerlei aard. Las Canteras wordt zeer gewaardeerd door de inwoners van de hoofdstad, die intens genieten van dit stadsjuweel. Daarom behoudt het strand een familiaal karakter, maar ook duizenden toeristen genieten het hele jaar door van de zon en het verkoelende water van de oceaan. 

Contenido

Las Palmas de Gran Canaria is een bruisende kosmopolitische stad met een volledig cultureel, vrijetijds- en winkelaanbod, ideaal voor shopaholics die er allerlei artikelen en nationale en internationale merken kunnen vinden. 

Tot de vele attracties behoren interessante musea en één van de meest moderne aquaria van Europa, waar de ecosystemen van alle zeeën en oceanen van de planeet natuurgetrouw zijn nagebootst. En niet te vergeten het prachtige stadsstrand van Las Canteras, dat een echte long voor de stad is.

Vegueta, het prachtige historische centrum van de hoofdstad, waar de sporen van de laatste vijf eeuwen geschiedenis bewaard zijn gebleven, verdient een speciale vermelding. Een wandeling door de straten is zeker de moeite waard om de voorbeelden van traditionele architectuur te bewonderen, met zijn statige burgerlijke en religieuze bouwwerken.
 

Contenido

Aan de noordwestkust van Gran Canaria bevindt zich deze populaire badplaats waar, naast het strand en de spectaculaire natuurlijke zwembaden, een heel bijzonder soort koffie wordt geproduceerd, die tot de meest exotische ter wereld behoort. 
Het is van essentieel belang om van een ontspannen dag in Agaete te genieten en van de verse zeevruchten te proeven. Ondertussen werpt de prachtige zonsondergang haar licht op de indrukwekkende kliffen bekroond door dennenbossen. Een waar spektakel.

Contenido

De voet bereiken van deze imposante vulkanische monoliet van 80 meter hoog, het symbool van Gran Canaria, is een ervaring die u niet mag missen. Het pad dat tussen de pijnbomen omhoog loopt is voor bijna iedereen te bewandelen en vooral kinderen vinden het erg leuk. Aan het eind van het pad is de beloning schitterend, want voor ons ontvouwt zich een onvergetelijk landschap dat wordt gedomineerd door de eveneens emblematische roque Bentayga en de spectaculaire Caldera de Tejeda met zijn diepe en steile ravijnen.
 

Contenido

Deel uitmaken van De Mooiste Dorpen van Spanje geeft ons al een idee van de bijzondere charme van Tejeda. Slenteren door de zorgvuldig onderhouden straten en genieten van de traditionele huizen, in de schaduw in een hoekje gaan zitten om frisse lucht op te snuiven, de traditionele gerechten proeven in de restaurants...
Mentale noot! "Vergeet niet de beroemde snoepjes van Tejeda op basis van amandelen en honing mee te nemen als souvenir of als cadeau" Mmmmmm lekker!

Contenido

El Museo y Parque Arqueológico Cueva Pintada de Gáldar is een immense archeologische vindplaats met een nederzetting waarvan de eerste bewoning dateert uit de 6e eeuw. Dankzij het wandelpad dat de nederzetting omringt, kunnen we de opgravingswerkzaamheden observeren en de huizen en grotten van de oorspronkelijke bewoners van dichtbij bekijken. Onder deze laatste bevindt zich de beroemde Cueva Pintada (Beschilderde Grot), waarvan de vulkanische tufstenen muren door de oude Canariërs werden versierd met geometrische motieven. De rondleiding wordt aangevuld met audiovisuele programma' s, tentoonstellingsruimten en een winkel.

Contenido

Dit is één van de parels van Gran Canaria. Op enkele kilometers van de hoofdstad bevindt zich dit prachtige gebied, dat tevens een centrum is voor onderzoek, educatie en voorlichting op het gebied van het milieu. Via wandelpaden, grotten en watervallen belanden we in een idyllische omgeving en maken we kennis met talrijke plantensoorten, endemisch voor de Canarische Eilanden en de andere gebieden van Macaronesië (Madeira, Azoren en de Kaapverdische Eilanden). Met een beetje geluk stuiten we op een echt levend overblijfsel uit het verleden: de reuzenhagedis van Gran Canaria, een soort die uitsluitend op het eiland voorkomt en wel 80 centimeter lang kan worden! Met die grootte, zou je denken dat hij volkomen ongevaarlijk is... en beeldschoon.