Cueva Pintada

Een wandeling door een oorspronkelijk Canarisch dorp

In het noorden van Gran Canaria bevindt zich het Museo y Parque Arqueológico Cueva Pintada de Gáldar, een nederzetting gebouwd door de oorsronkelijke bewoners van de Canarische Eilanden, dat een verplicht bezoek is voor allen die de geschiedenis van de eerste mensen wil ontdekken. Een wandeling over een voetgangersbrug voert door het prehistorische dorp totdat men aankomt bij de geschilderde grot en in het verleden binnengaat via de muurschilderingen, is een overgetelijke ervaring: een wandeling voor de oorspronkelijke archeologische ontdekkingen en niet voor een copie is indrukwekkend.

Een museum waar u van dichtbij de muurschilderingen kunt bekijken

De geschilderde grot van Gáldar is voor het publiek geopend van dinsdag tot zondag en heeft rondleidingen onder begeleiding, die de geheimen van dit archeologische park en de conservatie ervan onthullen. Het museum beschikt over een zeepbel van glas die u de muurschilderingen van dichtbij laat zien zonder deze te beschadigen en biedt workshops om de geschiedenis voor de jongeren dichter bij te brengen. De informatiepanelen en de audiovisuele projecties maken de ervaring compleet.

Wifi
Is accessible
Localidad
Gáldar
Para consultar toda la información disponible y actualizada sobre horarios, reservas, localización y contacto accede a la web oficial.

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Maak geen flitsopnamen. Zij kunnen schade toebrengen aan werken van artistieke en culturele waarde.
- Gebruik afvalbakken en werp, voor zover mogelijk, eerder gescheiden afval in de daarvoor bestemde container. Eet geen voedsel in de tentoonstellingsruimten.
- Wees voorzichtig met uw rugzak of tas, zodat u tijdens uw bezoek niet tegen objecten stoot.
- Wees zo stil mogelijk of spreek zachtjes zodat andere bezoekers niet gestoord worden.
2
11
262
10045