Agaete Dorp

Een van de mooiste centra van het noordoosten van Gran Canaria

Vanaf de toppen gekroond door het beste dennenbos van Gran Canaria, tot de wateren van de Atlantische Oceaan, gaand door een vruchtbare en prachtige vallei en historisch belang, Agaete. Hoogtepunten zijn onder andere huizen met binnenplaats van de negentiende eeuw en de Iglesia de la Concepción. Een wandeling door de tuin van Bloemen is een aanvulling op het bezoek.

Verse vis en de sporen van de oorspronkelijke bevolking

Voor het verlaten van de stad moeten gaan naar een van de meest interessante archeologische sites in Gran Canaria: de necropool Maipés. De bezoeker kan het niet laten Agaete te verlaten zonder naar het charmante vissersdorpje Puerto de las Nieves te gaan. De stempel van zijn witte en blauwe huizen aan de voet van een kiezelstrand zullen u verbazen. Dit is waarschijnlijk de meest populaire plek op het eiland om verse vis te proeven aan de zee.

Historical heritage
Patrimonio
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Agaete

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Behandel het historisch en cultureel erfgoed van de plaats, evenals voor de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting...) met respect en zorg.
2
10
262
10045