Ambachtelijke producten van de Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden bieden je een grote verscheidenheid aan ambachtelijke producten en levensmiddelen. Ontdek ze en neem de beste herinnering van deze prachtige eilanden mee naar huis.

Contenido

Een smaak, een aroma, een ervaring...

Op de Canarische Eilanden vervaardigen we talloze zorgvuldig met de hand gemaakte producten en met aandacht voor details, waarvan sommige door onze voorouders zijn nagelaten. Ze zijn gemaakt om er met alle vijf de zintuigen van te genieten, voor jou die ons bezoekt en voor die speciale mensen voor jou voor wie je ze als herinnering kunt meenemen. Wat wil je verder nog meenemen van deze prachtige eilanden, naast de pracht van de stranden en landschappen en het beste klimaat ter wereld?

00:00
Título
Canarisch product
Vídeo
Póster
Canarische sieraden, Canarische Eilanden
Canarische sieraden, Canarische Eilanden
Tipo
Ancho completo
Contenido

Producten die de schoonheid accentueren

De topper onder de accessoires zijn ongetwijfeld de Canarische oorbellen, ook wel bekend als "S-oorringen". Een typisch ontwerp dat veel voorkomt op de eilanden. Een andere interessante optie zijn sieraden van vulkaansteen, kleine juweeltjes waarmee je de eilanden altijd bij je kunt dragen. Lava-cosmetica is ook erg populair, met natuurlijke producten zoals kleimaskers en lavasteen met exfoliërende krachten. Tot slot mogen we de Aloë vera in zijn vele vormen niet vergeten, een plant die bekend staat om zijn heilzame werking en zijn positieve effect op de teint en elasticiteit van de huid.

Contenido

Canarische lekkernijen voor de smaakpapillen

De Canarische Eilanden laten altijd een prettige nasmaak achter, vooral als je naast je bezoek ook de typische producten van de gastronomie proeft. We raden je aan om de grote verscheidenheid aan heerlijke Canarische kazen te proeven, internationaal erkende kazen die talloze prijzen... Ze hebben een smaak die je niet snel vergeet. Nog beter is het als ze vergezeld gaan van een goede Canarische wijn, zoals wijn van de Malvasía Volcánica druif, een van de beste druvenrassen ter wereld, of de Forastera Gomera, allebei inheemse variëteiten van de eilanden. Neem de smaak van het natuurlijke zout van de Canarische Eilanden met je mee, zoals het zout uit de zoutpannen van Fuencaliente of Janubio. We raden je ook aan gofio te proberen, een typisch Canarisch supervoedsel gemaakt van meel van geroosterde granen, zoals maïs of tarwe. Ken je de Indische cactusvijg? Nog zo'n krachtig voedingsmiddel met talloze voedingseigenschappen, dat vooral wordt gebruikt om sap en jam van te maken.

En ter afsluiting als zoet accent, raden we je aan het Canarisch gebak te proeven. Lekkernijen zoals de bienmesabe van amandelen, kaastaart met kaas van El Hierro, of oersuiker en amandelkoekjes, gemaakt met rietsuikerhoning.

Contenido

Huishoudelijke artikelen

Op de eilanden worden allerlei vlechtwerkproducten gemaakt met het blad van de Canarische palmboom. Je kunt ook veel keramiek vinden, unieke artikelen waarvoor klei van vulkanische aarde wordt gebruikt. Een ander 100% Canarische herinnering dat je cadeau kunt doen of waarmee je jezelf kunt verwennen, zijn producten of artikelen die zijn geverfd met karmijn, de natuurlijke kleurstof die wordt gewonnen uit de cochenille. Dit product heeft een beschermde oorsprongsbenaming en geeft kleur aan stoffen en cosmetica.

Contenido

Muziekinstrumenten

De muziek op de Canarische Eilanden is diep geworteld in de oude inheemse cultuur. In de loop der tijd heeft deze echter haar eigen karakter gevormd, zonder haar essentie te verliezen, en is met talloze invloeden verrijkt. De eilanden hebben hun eigen geluid en dat is het geluid van de trommel, de pito herreño, een dwarsfluit van El Hierro, de ‘chácaras’, grote castagnetten, en de ‘timple, een kleine vijfsnarige gitaar’. Deze muziekinstrumenten zijn zeer gewaardeerd in de Canarische cultuur, met de hand gemaakt en gebruikt om de volksmuziek van de eilanden te vertolken. Een muziek die vandaag de dag nog steeds feesten en processies opluistert dankzij deze unieke traditionele instrumenten.

 

Contenido

Heb je, nadat je enkele van de ambachtelijke Canarische producten hebt leren kennen, al nagedacht over welke herinnering je van de Canarische Eilanden wilt meenemen? Als je geen keuze kunt maken, maak dan ruimte vrij in je koffer en neem ze allemaal mee...