Canarische sieraden

Een stukje van de Eilanden om bij je te dragen

De natuur en de zee van de Canarische Eilanden zijn een bron van inspiratie voor de creatie van zeer originele handgemaakte sieraden. De motieven en materialen van deze sieraden zijn zeer gevarieerd, van zeefiguren in zilver tot meer abstracte vormen gemaakt met bijzondere materialen zoals vulkanisch gesteente. Deze kleine sieraden zijn zonder twijfel een mooi souvenir om de eilanden altijd bij je te dragen.

00:00
Título
Canarische sieraden
Vídeo
Póster
Imagen poster - Producto Canario - Joyas
Imagen poster - Producto Canario - Joyas
Tipo
Ancho completo
Contenido

Het stollingsgesteente kan verschillen van kleuren en textuur, wat de creatieve mogelijkheden van de ambachtsman en de persoonlijkheid van elk sieraad verrijkt. De bijzonderheden van de stenen worden grotendeels bepaald door de eigenschappen van het terrein en de snelheid waarmee deze de vulkaan uitvloeiden en in contact kwamen met de atmosferische temperatuur. Als de gassen in de lava snel zijn afgekoeld, ontstaat het populaire stollingsgesteente met een poreuze textuur en een diep zwarte kleur, het symbool van vulkanische sierden. Maar het is niet het enige vulkanische gesteente, want ook andere gesteentes met warme en lichte tinten kunnen het resultaat zijn van een snelle afkoeling.

Anderzijds ontstaan uit lava die minder snel afkoelde halfedelstenen zoals olivijn. Dit mineraal, ook wel 'het groene juweel van de Canarische eilanden' genoemd, is een zeer karakteristiek gesteente van de archipel, dat buiten de eilanden nauwelijks wordt aangetroffen. 



 

Contenido

Naast sieraden van vulkanisch gesteente is er een wereld aan mogelijkheden voor Canarische sieraden. De golven van de zee, de vegetatie, de zeedieren of zelfs de silhouetten van de eilanden zijn een rijke bron van inspiratie voor de Canarische ambachtslieden.

Sommige ambachtslieden dompelen schelpen, schalen en andere natuurlijke elementen in zilver om originele ringen, oorbellen, hangers en armbanden te creëren.


 

Imagen
Imagen - Producto Canario - Joyas - 04
Imagen - Producto Canario - Joyas - 04
Contenido

U kunt ook sieraden vinden met symbolen die belangrijk zijn voor de cultuur of de geschiedenis van de Canarische Eilanden. Dit geldt voor de sieraden die geïnspireerd zijn op de Canarische inheemse kunst, zoals sieraden die de vorm van het Tara-idool nabootsen of sieraden die de patronen van afbeeldingen van de eerste bewoners imiteren.