LAATSTE NIEUWS: Coronavirus (COVID-19) hier

Belangrijke informatie: Coronavirus (COVID-19)

De Canarische Eilanden zijn een van de minst getroffen streken van Europa en van de wereld. Graag wensen we u goede moed en sturen we u een positieve boodschap. We werken enorm hard aan de heropening van deze bestemming zodat u met inachtneming van de allerhoogste veiligheids-, hygiëne- en kwaliteitsvoorschriften kunt reizen.

Op deze pagina bieden we u bijgewerkte informatie over de huidige situatie op elk van onze eilanden.


De Canarische Eilanden gaan op weg naar de "nieuwe normaliteit"

Spanje bevindt zich momenteel nog steeds in staat van alarm (KB 463/2020). Toch worden er vanaf 4 mei in het hele land geleidelijk aan stappen gezet naar de "nieuwe normaliteit" en dit in vier fasen van elk twee weken.

Gezien het lage aantal gevallen van COVID-19 op de Canarische Eilanden, bevinden de eilanden La Gomera, El Hierro en La Graciosa zich reeds in Fase 2 en doen we dus net zoals in de vorige fase beter dan de rest van het land. De overige eilanden (Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura en La Palma) blijven in Fase 1, met minder beperkingen en restricties dan andere delen van Spanje, die zich nog steeds in Fase 0 bevinden.

Toegestane activiteiten in elk van de fasen:

Fase 1

Hotelss, terrassen en reisbureaus

(Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura en La Palma)

 • Heropening van hotels en andere toeristische accommodaties, met uitsluiting van de gemeenschappelijke delen.
 • De kleine zelfstandige mag terug openen met inachtneming van strikte veiligheidsmaatregelen, zoals het bewaren van een fysieke afstand van twee meter binnen in de zaak, maar winkelcentra blijven gesloten.
 • Bars en restaurants mogen hun terrassen voor 50% van hun capaciteit openen (maar niet binnen).
 • Verplaatsingen binnen eenzelfde eiland zijn voor bepaalde activiteiten toegestaan (vrienden en familie bezoeken, naar winkels en/of terrassen gaan).
 • Actieve toeristische en natuuractiviteiten zijn toegestaan voor beperkte groepen van maximaal 10 personen.
 • Individuele wandelingen en sport in de openlucht zijn toegestaan binnen bepaalde tijdslots.

Fase 2

Restaurants en cultuur

(La Gomera, El Hierro en La Graciosa)

 • Bars en restaurants mogen binnen terug open, voor een derde van hun capaciteit, op voorwaarde dat de maatregelen van fysieke afstand worden gewaarborgd en alleen om tafels te bedienen en/of voor afhaaldienst.
 • Bioscopen, theaters, auditoria en andere gelijkaardige ruimtes mogen terug open met "vooraf toegewezen zitplaatsen" en voor een derde van hun gebruikelijke capaciteit.
 • Het is toegestaan om monumenten, musea en tentoonstellingen te bezoeken, hoewel de gebruikelijke capaciteit tot een derde blijft beperkt.
 • Actieve toeristische en natuuractiviteiten zijn toegestaan voor grotere groepen.
 • Er mogen concerten en cultuurevenementen worden georganiseerd in afgesloten ruimtes, waarbij de gebruikelijke capaciteit tot een derde blijft beperkt. In de openlucht mag een maximum van 400 personen, op voorwaarde dat ze zitten.
 • Winkelcentra gaan terug open, met uitsluiting van de gemeenschappelijke delen en recreatiezones en met een beperkte capaciteit van 40%.

Fase 3

Heropening van stranden en verdere mobiliteit

(Binnenkort)

 • Heropening van stranden.
 • De algemene mobiliteit wordt versoepeld (met beschermingsmaatregelen: mondmaskers, veiligheidsafstand…).
 • De handel mag zijn capaciteit verhogen tot 50% (op voorwaarde dat de veiligheidsafstand van twee meter tussen personen wordt nageleefd).
 • De capaciteits- en bezettingsbeperkingen in bars en restaurants worden versoepeld.

Wat moet u weten als u naar de Canarische Eilanden reist?

Naar aanleiding van de staat van alarm moeten internationale reizigers die aankomen op de Canarische Eilanden 14 dagen op hun verblijfplaats in quarantaine blijven en mogen ze enkel buiten om basisbenodigdheden te kopen, naar medische centra te gaan of om redenen van overmacht. Voorlopig is toegang tot Spanje enkel mogelijk voor staatsburgers en ingezetenen, diplomaten en consulaire ambtenaren en personen die redenen van overmacht kunnen aantonen.

Bovendien heeft de Europese Unie aangekondigd dat de grenzen tot 15 juni gesloten blijven, waardoor niet-noodzakelijke reizen beperkt blijven. Wel worden er nieuwe maatregelen bestudeerd om het toerisme met de hoogst mogelijke graad van veiligheid te stimuleren.

Veiligheids- en hygiënevoorschriften:

Was regelmatig uw handen met water en zeep of hydroalcoholische gel
Bedek wanneer u hoest of niest uw mond en neus met een wegwerpzakdoek en gooi deze in de vuilnisbak
Bewaar een sociale afstand van minstens twee meter met personen met wie u niet samenwoont (met of zonder symptomen)
Het gebruik van een mondmasker is verplicht in het openbaar vervoer en in alle afgesloten ruimtes, en op de straat wanneer de minimale sociale afstand van twee meter niet kan worden gewaarborgd

Bel in geval van symptomen naar het nummer

900 112 061

Koorts Koorts
Hoest Hoest
Ademnood Ademnood