Vaak gestelde vragen en handige links

We hebben hard gewerkt zodat je ons kunt bezoeken in optimale veiligheids-, hygiëne- en kwaliteitsomstandigheden. Als je binnenkort naar onze eilanden reist, vind je hier belangrijke informatie.

1. Is een mondkapje verplicht op de Canarische Eilanden?

Contenido

Nee, net als in de rest van Spanje is het dragen van een masker niet verplicht op de archipel. Iedereen kan op eigen verantwoordelijkheid beslissen of het raadzaam is om het te gebruiken.

2. Is een test ook verplicht bij vertrek uit de Canarische Eilanden?

Contenido

Nee, maar het is mogelijk dat land het vereist. We raden u aan steeds de voorwaarden en aanbevelingen van uw land van herkomst te raadplegen. 

3. Kan ik voordat ik vertrek een test doen op de eilanden?

Contenido

Uiteraard, de Canarische Eilanden beschikken over eerste klas gezondheidsvoorzieningen. Uw verblijf kan u informatie verstrekken of de dichtstbijzijnde plaats waar u een erkende diagnosetest kunt laten doen.

4. Welke veiligheidsmaatregelen gelden er in de luchthaven en/of het vliegtuig?

Contenido

Het is niet langer verplicht een mond-neusmasker te dragen op luchthavens of tijdens de vlucht.

We raden u aan om indien mogelijk online in te checken om onnodige formaliteiten in de luchthaven te vermijden. 

5. Kan ik vrij tussen de eilanden reizen?

Contenido

Uiteraard, een van de grote voordelen van een bezoek aan de Canarische Eilanden is dat u verscheidene eilanden tijdens één bezoek kunt ontdekken. De eilanden verschillen onderling enorm, waardoor uw reis veel verrijkender en interessant wordt.

Momenteel zijn er dagelijkse verbindingen waarmee u probleemloos van het ene eiland naar het andere te reizen, zowel met het vliegtuig als met de boot. Binter en Canaryfly zijn de luchtvaartmaatschappijen waarmee u tussen eilanden kunt reizen en Fred OlsenArmasBiosfera Express en Líneas Romero de rederijen.

6.Wat moet ik doen in het geval van symptomen tijdens mijn verblijf op de Canarische Eilanden?

Contenido

Als u symptomen vertoont zoals hoesten, koorts, ademnood of algemeen onbehagen, isoleer uzelf dan in uw verblijfplaats en bel naar het nummer 900 112 061  om u te oriënteren en door te verwijzen naar het overeenkomstige medische centrum.  +34 922 842 279 en +34 928 846 579 internationale gesprekken.

Het wordt ook aanbevolen dat u belt als u een risicopersoon bent (immunosuppressie, zwanger of een persoon ouder dan 60 jaar)

Denk eraan dat u in de medische centra van de eilanden een mondmasker moet dragen en moet vermijden dat u oppervlakken met uw handen aanraakt.

Contenido