LAATSTE NIEUWS |

 Coronavirus (Covid-19)

Reizen naar de Canarische Eilanden

DATUM VAN LAATSTE UPDATE: 06/juni/2022

Hier kan je de verschillende voorafgaande formaliteiten raadplegen die, afhankelijk van je vertrekplaats en accommodatiekeuze, verplicht zijn om naar de Canarische Eilanden te kunnen reizen .We vermelden ook dat momenteel meer dan 84.3% van de bevolking tegen COVID-19 gevaccineerd is, wat boven het Europese gemiddelde ligt.

1. TOELATINGSVOORWAARDEN VOOR SPANJE (en de Canarische Eilanden):

Contenido

U kunt de Canarische Eilanden bezoeken als u afkomstig bent uit de Europese Unie, uit een land van de Schengenzone of uit een derde land waarmee Spanje een wederkerigheidsovereenkomst heeft gesloten betreffende de toelating van reizigers..

Het is van essentieel belang dat u de voorwaarden van uw touroperator of luchtvaartmaatschappij raadpleegt voordat u naar de Canarische Eilanden reist.

 

1. 1. ALS U VANUIT EEN LAND BINNEN DE EU EN DE SCHENGENZONE REIST

Contenido

Er gelden momenteel geen beperkingen voor het reizen naar de Canarische Eilanden

Niet nodig:

  • Europees coronacertificaat.
  • Certificaat van inenting
  • COVID-19 actieve-infectiediagnosetest
  • Herstelcertificaat
  • Controleformulier

1.2. ALS U VANUIT DERDE LANDEN REIST EN U BENT GEEN EU-BURGER

Contenido

De reizigers moeten aan slechts één van de volgende eisen voldoen (Begeleidende minderjarigen onder de 12 jaar zijn vrijgesteld): 

  1. Certificaat van inenting tegen COVID-19 met volledig vaccinatieschema. 
  2. COVID-19 actieve-infectiediagnosetest met negatieve uitslag, ongeacht uw vaccinatiestatus of het feit de ziekte eerder te hebben gehad. Geaccepteerd worden een antigeentest die ten minste 24 uur voor vertrek naar Spanje is afgenomen, en een NAAT-test (PCR, TMA, LAMP) die ten minste 72 uur voor vertrek naar Spanje is afgenomen.
  3. Herstelcertificaat waaruit blijkt dat de houder genezen is van COVID-19 en dat ten minste 11 dagen na de eerste positieve NAAT-test (PCR, TMA, LAMP) is afgegeven. Dit certificaat is 180 dagen geldig.

 

Bovendien is een diagnostische COVID-19-infectietest verplicht, ongeacht vaccinatiestatus of het feit de ziekte eerder te hebben gehad, uitsluitend voor reizigers uit derde landen met een hoog risico. Geaccepteerd worden een antigeentest die ten minste 24 uur voor vertrek naar Spanjeis afgenomen, en een NAAT-test (PCR, TMA, LAMP) die ten minste 72 uur voor vertrek naar Spanje is afgenomen. 

1.3. ALS U BINNEN HET NATIONALE GRONDGEBIED REIST

Contenido

Er gelden momenteel geen beperkingen voor het reizen naar de Canarische Eilanden vanuit heel Spanje. Het is dus mogelijk om tussen de eilanden en vanaf het vasteland van Spanje te reizen.

Contenido