LAATSTE NIEUWS |

 Coronavirus (Covid-19)

Reizen naar de Canarische Eilanden

DATUM VAN LAATSTE UPDATE: 20/abril/2022

Hier kan je de verschillende voorafgaande formaliteiten raadplegen die, afhankelijk van je vertrekplaats en accommodatiekeuze, verplicht zijn om naar de Canarische Eilanden te kunnen reizen .We vermelden ook dat momenteel meer dan 78.8% van de bevolking tegen COVID-19 gevaccineerd is, wat boven het Europese gemiddelde ligt.

1. TOELATINGSVOORWAARDEN VOOR SPANJE (en de Canarische Eilanden):

Contenido

U kunt de Canarische Eilanden bezoeken als u afkomstig bent uit de Europese Unie, uit een land van de Schengenzone of uit een derde land waarmee Spanje een wederkerigheidsovereenkomst heeft gesloten betreffende de toelating van reizigers..

Het is van essentieel belang dat u de voorwaarden van uw touroperator of luchtvaartmaatschappij raadpleegt voordat u naar de Canarische Eilanden reist.

 

1. 1. ALS U VANUIT EEN LAND BINNEN DE EU EN DE SCHENGENZONE REIST

Contenido

Passengers  over the age of 12 must meet one the following requirements:

  1. EU COVID certificate. You can check the validity of your EU digital certificate here.
  2. Certificaat van inenting tegen COVID-19 met volledig vaccinatieschema.
  3. COVID-19 actieve-infectiediagnosetest met negatieve uitslag. Geaccepteerd worden een antigeentest die ten minste 24 uur vóór aankomst in Spanje is afgenomen, en een NAAT-test (PCR, TMA, LAMP) die ten minste 72 uur vóór e aankomst in Spanje is afgenomen.
  4. Herstelcertificaat waaruit blijkt dat de houder genezen is van COVID-19 en dat ten minste 11 dagen na de eerste positieve NAAT-test (PCR, TMA, LAMP) is afgegeven. Dit certificaat is 180 dagen geldig.

If you do not present an EU COVID certificate and choose one of the other options, you will have to fill out the control form.  ControleformulierHet wordt aanbevolen het formulier digitaal in te vullen en alle benodigde documenten mee te nemen om de controle op de luchthaven te bespoedigen (fast control).  Voor een cruise moet u dit formulier invullen.

1.2. ALS U VANUIT DERDE LANDEN REIST EN U BENT GEEN EU-BURGER

Contenido

De reizigers moeten aan de volgende eisen voldoen:

  1.  Controleformulier eller EU COVID certificate. You can check the validity of your EU digital certificate here.Het wordt aanbevolen het formulier digitaal in te vullen en alle benodigde documenten mee te nemen om de controle op de luchthaven te bespoedigen (fast control).  Voor een cruise moet u dit formulier invullen.
  2. Certificaat van inenting tegen COVID-19 met volledig vaccinatieschema. Begeleidende minderjarigen onder de 12 jaar zijn vrijgesteld. Personen die in het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland wonen en rechtstreeks uit het Verenigd Koninkrijk komen, moeten bij aankomst in Spanje in het bezit zijn van een inentingscertificaat of Herstelcertificaat.
  3. Passagiers ouder dan 12 jaar of jonger dan 18 jaar moeten maximaal 72 uur voor aankomst een negatieve PCR-test ondergaan, als ze niet goed zijn ingeënt. 

  4.  Bovendien is een diagnostische COVID-19-infectietest verplicht, ongeacht vaccinatiestatus of het feit de ziekte eerder te hebben gehad, uitsluitend voor reizigers uit derde landen met een hoog risico. Geaccepteerd worden een antigeentest die ten minste 24 uur vóór aankomst in Spanje is afgenomen, en een NAAT-test (PCR, TMA, LAMP) die ten minste 72 uur vóór e aankomst in Spanje is afgenomen. 

1.3. ALS U BINNEN HET NATIONALE GRONDGEBIED REIST

Contenido

Er gelden momenteel geen beperkingen voor het reizen naar de Canarische Eilanden vanuit heel Spanje. Het is dus mogelijk om tussen de eilanden en vanaf het vasteland van Spanje te reizen.

Contenido