25-Juni-2020

De Canarische Eilanden zeggen opnieuw HALLO

De Canarische Eilanden zijn een van de zones met het minste gevallen van de epidemie van Europa en van de wereld. We hebben hard gewerkt om de bestemming opnieuw te openen zodat u ons kunt bezoeken in optimale omstandigheden wat betreft veiligheid, hygiëne en kwaliteit.


De meeste hotels hebben hun deuren alweer geopend of doen dat binnenkort, net zoals de voornaamste toeristische trekpleisters, winkels en restaurants.

Als u binnenkort naar onze eilanden reist, kunt u hier nuttige informatie vinden.

1Wie mag naar de Canarische Eilanden vliegen? Moeten reizigers in quarantaine?

Het is nu mogelijk om vanuit ieder land van het Schengen-gebied naar de eilanden te reizen. Momenteel legt Spanje geen verplichte quarantaine op aan internationale reizigers (denk eraan de voorwaarden van uw land bij uw terugkeer uit vakantie te raadplegen).

2Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen deze zomer naar de Canarische Eilanden?

Dit zijn de luchtvaartmaatschappijen die deze zomer rechstreekse verbindingen met de eilandengroep hebben.

3Moet ik bijzondere formaliteiten vervullen voordat ik reis? Welke veiligheidsmaatregelen zal ik aantreffen in de luchthaven en tijdens de vliegreis?

Om eenieders gezondheid te beschermen, heeft de Spaanse Regering een aantal maatregelen voor gezondheidscontrole ingevoerd die van toepassing zijn op alle reizigers:

 

 • Vóór de reis: vanaf 48 u vóór aankomst in Spanje moet u een elektronisch volksgezondheidsformulier invullen via SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH om uw persoonlijke QR-code te krijgen.
 • In de luchthaven: u moet uw QR-code aan de veiligheidscontrole laten zien (verplicht afgedrukt of op uw mobiele telefoon mee te nemen).
 • In de luchthaven van aankomst: bij aankomst op de eilanden wordt uw temperatuur gemeten en als deze minstens 37,5 ºC bedraagt, wordt u medisch onderzocht.

 

Bovendien moet u in de luchthaven en tijdens de hele vlucht verplicht een mondmasker dragen en alle veiligheidsmaatregelen van zowel de luchtvaartmaatschappij als de autoriteiten naleven.

We raden u aan om indien mogelijk online in te checken om onnodige formaliteiten in de luchthaven te vermijden. Gelieve er rekening mee te houden dat veel luchtvaartmaatschappijen geen handbagage meer toelaten in het vliegtuig, met uitzondering van een tas voor persoonlijk gebruik die onder uw stoel past.

44. Kan ik naar de Canarische Eilanden reizen met een cruise?

Momenteel niet, maar daar komt binnenkort verandering in. Waarschijnlijk beginnen de eerste cruises met halte op de Canarische Eilanden in de herfst weer te varen, hoewel met strikte reinigings- en hygiënemaatregelen (gebruik van mondmasker, handgels, extra schoonmaakpersoneel, ontsmetting van schoenen), samen met speciale in- en uitschepingsprotocollen die de veiligheid de reizigers en de bemanning waarborgen.

5Kan ik vrij tussen de eilanden reizen?

Uiteraard, een van de grote voordelen van een bezoek aan de Canarische Eilanden is dat u verscheidene eilanden tijdens één bezoek kunt ontdekken. De eilanden verschillen onderling enorm, waardoor uw reis veel verrijkender en interessant wordt.

Momenteel is reizen tussen de eilanden volledig terug mogelijk en zijn er dagelijkse verbindingen om probleemloos van het ene eiland naar het andere te reizen, zowel met het vliegtuig als met de boot. Binter is de luchtvaartmaatschappij waarmee u tussen eilanden kunt reizen en Fred Olsen en Armas de rederijen.

6Wat moet ik weten voordat ik aankom op de Canarische Eilanden? Veiligheidsmaatregelen.

Op de Canarische Eilanden hebben we er de afgelopen maanden zonder ophouden aan gewerkt zodat u ons kunt bezoeken en u in optimale veiligheidsomstandigheden van uw vakantie kunt genieten. Dit zijn de voornaamste maatregelen die worden toegepast om dit te waarborgen:

 

Algemene maatregelen:

 • Afstand tussen personen (vastgesteld op 1,5 m)
 • Bevordering van het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (mondmaskers en regelmatige handhygiëne)
 • Gepaste reiniging en ontsmetting in alle zaken en van alle materialen die worden gebruikt voor activiteiten (met speciale aandacht voor toiletten en vergelijkbare gemeenschappelijke zones)

 

Specifieke maatregelen:

 • Op de openbare weg en in afgesloten of openbaar toegankelijke ruimtes: Volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar moeten verplicht een mondmasker gebruiken wanneer het niet mogelijk is om de afstand van 1,5 m tussen personen te bewaren. De volgende uitzonderingen gelden: bij het beoefenen van sport, bij het eten en/of in het geval van handicap of ademhalingsaandoening.
 • Openbaar en/of gezamenlijk vervoer. Volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar moeten verplicht een mondmasker gebruiken, behalve in het geval van handicap of ademhalingsaandoeninge. Op toeristische bussen wordt een zitplaats toegewezen.
 • Toeristische accommodaties. In gemeenschappelijke ruimtes wordt het aantal aanwezige personen beperkt op basis van de vereiste sociale afstand, ook bij animatieactiviteiten en groepslessen. U kunt ofwel cateringdiensten tegenkomen waarbij individueel voor u wordt opgediend, ofwel self-serice waarbij er scheidingsschermen staan op de toonbanken en het bestek om op te dienen om de 30 minuten wordt vervangen.
 • Zwembaden. Het aantal aanwezige personen wordt beperkt op basis van het aantal ligstoelen. Deze worden per gezin zodanig geplaatst dat de afstand tussen personen kan worden nageleefd en worden dagelijks ontsmet.
 • Stranden en natuurlijke zwembaden. Het aantal personen (4m2 per persoon), de tijd en de toegang tot bepaalde populaire stranden worden beperkt om te waarborgen dat de afstand tussen personen wordt bewaard. Bij natuurlijke zwembaden wordt rekening gehouden met het wateroppervlak om het aantal aanwezige personen te beperken. Groepen ligstoelen en parasols moeten verplicht 2 meter van elkaar verwijderd zijn en deze moeten tussen gebruiker en gebruiker woren ontsmet. Toiletten, douches en voetdouches worden extra schoongemaakt.
 • Restaurants. De minimumafstand tussen tafels bedraagt 1,5 m. Er zijn self-service producten en/of producten voor gemeenschappelijk gebruik, zoals servethouders, suikerpotjes of menukaarten, verwijderd en vervangen door QR-codes, borden of andere vergelijkbare middelen. Voordat u aan tafel gaat, worden de tafels schoongemaakt en ontsmet.
 • Toeristische trekpleisters en rondleidingen. Afspraak maken is verplicht (in de meeste gevallen online) aangezien het aantal personen beperkt wordt. Binnen geldt eenrichtingsverkeer om drukte te vermijden. Het gebruik van eigen oortjes voor audiogidsen wordt aangemoedigd en de audiogidsen worden na elk gebruik ontsmet.
 • Winkelen. Kledingstukken worden na het passen ontsmet en de pashokjes worden regelmatig ontsmet. De geïnstalleerde ventilatiesystemen waarborgen voldoende luchtverversing. We raden aan met de kaart te betalen.
 • Culturele activiteiten en evenementen. Voorlopig is het aanbod aan evenementen beperkt, maar beetje bij beetje wordt de gebruikelijke agenda van de eilandengroep terug gevolgd. In bioscopen, theaters en dergelijke worden de zitplaatsen toegewezen op basis van samenwoningseenheden. Bovendien controleert het veiligheidspersoneel voortdurend de toegangszones en omgeving om de afstand tussen personen te waarborgen.
 • Spa's en wellness centra. Deze zaken hanteren uiterst strikte hygiëneprotocollen, die naar aanleiding van de pandemie nog verder zijn aangescherpt. Ze werken enkel op afspraak aangezien het aantal personen wordt beperkt. Binnen is het gebruik van een handdoek of badjas verplicht.
 • Fitnessclubs en sportactiviteiten. Groepsactiviteiten in gesloten ruimtes verlopen in groepen van hoogstens 25 personen en in de openlucht hoogstens 30 om de afstand tussen personen te waarborgen. De gebruikers beschikken over ontsmettingsmateriaal voor de apparaten en overige gebruikte materialen in het centrum. Het gebruik van een handdoek is verplicht. De geïnstalleerde ventilatiesystemen waarborgen voldoende luchtverversing.
 • Golfbanen. Partijtjes van 4 personen zijn toegestaan op voorwaarde dat de afstand tussen personen wordt bewaard en het is niet toegestaan om de bal van een andere speler aan te raken. Het gebruik van golf carts wordt beperkt tot twee personen en na ontsmetting.
 • Uitgaansleven. Enkel zaken met een openluchtterras mogen openen en moeten het maximum aantal aanwezige personen tot 75% van de capaciteit beperken. Consumpties worden verplicht aan een tafel gedaan (niet aan de toog) en voorlopig mag de dansvloer nog niet worden gebruikt.
 • Actief toerisme. Activiteiten van actief toerisme in de openlucht houden weinig risico's in en mogen doorgaans worden georganiseerd in beperkte groepen. Het is echter niet toegestaan om persoonlijk sportmateriaal te delen en er gelden specifieke schoonmaak- en ontsmettingsprotocollen.

7Welke persoonlijke beschermingsmaatregelen moet ik treffen om besmettingen te voorkomen?

Het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid raadt alle burgers aan de volgende persoonlijke beschermingsmaatregelen te treffen:

 • Regelmatig handen wassen met water en zeep, of handgel
 • Bij het hoesten of niezen, mond en neus afdekken met wegwerpzakdoek en deze in de vuilnisbak gooien
 • Een sociale afstand bewaren van minstens 1,5 meter met personen met wie u niet samenwoont (met of zonder symptomen)
 • Het gebruik van een mondmasker is verplicht in het openbaar vervoer en in alle afgesloten ruimtes en op straat wanneer de sociale minimumafstand van 1,5 meter niet kan worden gewaarborgd

8Wat moet ik doen in het geval van symptomen tijdens mijn verblijf op de Canarische Eilanden?

Als u symptomen vertoont zoals hoesten, koorts, ademnood of algemeen onbehagen, isoleer uzelf dan in uw verblijfplaats en bel naar het nummer 900 112 061 om u te oriënteren en door te verwijzen naar het overeenkomstige medische centrum.

Denk eraan dat u in de medische centra van de eilanden een mondmasker moet dragen en moet vermijden dat u oppervlakken met uw handen aanraakt.

Hygiënische aanbevelingen

Lavamanos

Was regelmatig uw handen met water en zeep of hydroalcoholische gel

Toallitas

Bedek wanneer u hoest of niest uw mond en neus met een wegwerpzakdoek en gooi deze in de vuilnisbak

Distancia de seguridad

Bewaar een sociale afstand van minstens 1,5 meter met personen met wie u niet samenwoont (met of zonder symptomen)

Barbijo

Het gebruik van een mondmasker is verplicht in het openbaar vervoer en in alle afgesloten ruimtes, en op de straat wanneer de minimale sociale afstand van 1,5 meter niet kan worden gewaarborgd

Bel in geval van symptomen naar het nummer:

900 112 061

Fiebre

Koorts

Tos

Hoesten

Falta de aire

Luchtwegklachten