14-Augustus-2020

De Canarische Eilanden zeggen weer HALLO

We hebben hard gewerkt aan de heropening van deze bestemming zodat u ons kunt bezoeken in optimale veiligheids-, hygiëne- en kwaliteitsomstandigheden.


De meeste hotels hebben hun deuren alweer geopend of doen dat weldra, net zoals de voornaamste toeristische trekpleisters, winkels en restaurants. 

Als u binnenkort naar onze eilanden reist, vindt u hier belangrijke informatie voor u.

1Wie mag naar de Canarische Eilanden vliegen? Moeten reizigers in quarantaine?

Het is vanaf nu weer mogelijk om vanuit ieder land van het Schengen-gebied naar de eilanden te reizen. Momenteel legt Spanje geen quarantaine op aan internationale reizigers (denk eraan de voorwaarden van uw land te raadplegen voor uw terugkeer uit vakantie).

2Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen deze zomer naar de Canarische Eilanden?

Hieronder vindt u de luchtvaartmaatschappijen die deze zomer rechtstreekse verbindingen met de eilandengroep aanbieden.

3Moet ik een bijzondere formaliteiten vervullen voordat ik reis? Welke veiligheidsmaatregelen gelden er in de luchthaven en/of het vliegtuig?

Om eenieders gezondheid te beschermen, heeft de Spaanse Regering een aantal maatregelen voor gezondheidscontrole ingevoerd die van toepassing zijn op alle reizigers:

 

 • Voordat u reist: vanaf 48 uur vóór aankomst in Spanje moet u een elektronisch volksgezondheidsformulier invullen via SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH om uw persoonlijke QR-code te krijgen. 
 • In de luchthaven van vertrek: u moet uw QR-code aan de veiligheidscontrole laten zien (verplicht afgedrukt of op uw mobiele telefoon mee te nemen).
 • In de luchthaven van aankomst: bij aankomst op de eilanden wordt uw temperatuur gemeten en als deze minstens 37,5 ºC bedraagt, wordt u medisch onderzocht.

 

Denk eraan dat u in de luchthaven en tijdens de hele vlucht verplicht een mondmasker moet gebruiken en alle veiligheidsmaatregelen moet naleven die zowel de luchtvaartmaatschappij als de luchthavenautoriteiten opleggen.

We raden u aan om indien mogelijk online in te checken om onnodige formaliteiten in de luchthaven te vermijden. Denk eraan dat veel luchtvaartmaatschappijen geen handbagage toestaan in het vliegtuig, behalve een handtas voor persoonlijk gebruik die onder de stoel past.

4Kan ik naar de Canarische Eilanden reizen met een cruise?

Momenteel niet, maar daar komt binnenkort verandering in. Waarschijnlijk beginnen de eerste cruises met halte op de Canarische Eilanden in de herfst weer te varen, hoewel met strikte reinigings- en hygiënemaatregelen (gebruik van mondmasker, handgels, extra schoonmaakpersoneel, ontsmetting van schoenen), samen met speciale in- en uitschepingsprotocollen om de veiligheid van de reizigers en de bemanning te waarborgen.

5Kan ik vrij tussen de eilanden reizen?

Uiteraard, een van de grote voordelen van een bezoek aan de Canarische Eilanden is dat u verscheidene eilanden tijdens één bezoek kunt ontdekken. De eilanden verschillen onderling enorm, waardoor uw reis veel verrijkender en interessant wordt.

Momenteel is reizen tussen de eilanden volledig terug mogelijk en zijn er dagelijkse verbindingen om probleemloos van het ene eiland naar het andere te reizen, zowel met het vliegtuig als met de boot. Binter en Canaryfly zijn de luchtvaartmaatschappijen waarmee u tussen eilanden kunt reizen en Fred Olsen en Armas de rederijen.

6Wat moet ik weten voordat ik aankom op de Canarische Eilanden? Veiligheidsmaatregelen.

Op de Canarische Eilanden hebben we er de afgelopen maanden zonder ophouden aan gewerkt zodat u ons kunt bezoeken en u in optimale veiligheidsomstandigheden van uw vakantie kunt genieten. 

Daarom is het raadzaam de meldingsapp voor besmettingen RadarCOVID op uw mobiele telefoon te downloaden, beschikbaar voor zowel iPhone als voor Android. U krijgt dan meldingen over het COVID-19 blootstellingsrisico afhankelijk van waar u zich bevindt. 

Bovendien moet u op de hoogte zijn van de voornaamste maatregelen die van toepassing zijn om uw welzijn te waarborgen.

 

Algemene maatregelen:

 • Verplicht gebruik van een mondmasker voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar op de openbare weg, op niet-afgesloten en op afgesloten openbaar toegankelijke plaatsen, behalve bij het beoefenen van sport, bij het eten en drinken en/of in het geval van handicap of ademhalingsaandoening.
 • Veiligheidsafstand tussen personen (vastgesteld op 1,5 meter).
 • Verhoogd gebruik van individuele hygiënemiddelen (zeep en handgel).
 • Geschikte reiniging en ontsmetting in alle zaken en van alle materialen die gebruikt worden voor activiteiten (vooral in toiletten en gelijkaardige zones voor gemeenschappelijk gebruik).

 

Specifieke maatregelen:

 • Op de openbare weg, op niet-afgesloten en op afgesloten openbaar toegankelijke plaatsen: verplicht gebruik van een mondmasker ongeacht de veiligheidsafstand tussen personen van 1,5 meter. 

Bovendien is het verboden te roken of apparaten te gebruiken om tabak in te ademen indien het onmogelijk is om een afstand van 2 meter te waarborgen. 

 • Openbaar en/of gezamenlijk vervoer. Verplicht gebruik van een mondmasker voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar, behalve in het geval van handicap of ademhalingsaandoening. Op toeristische bussen worden zitplaatsen toegewezen.
 • Toeristische accommodaties. In gemeenschappelijke ruimtes wordt het aantal aanwezige personen beperkt op basis van de vereiste sociale afstand, ook bij animatieactiviteiten en groepslessen. U kunt ofwel cateringdiensten tegenkomen waarbij individueel voor u wordt opgediend, ofwel selfservice waarbij er scheidingsschermen staan op de toonbanken.
 • Stranden, zwembaden en andere natuuromgevingen. Verplicht gebruik van een mondmasker aan de toegang tot stranden en zwembaden, bij verplaatsingen en wandelingen. Een mondmasker is alleen niet verplicht om te zwemmen en wanneer u op een bepaalde plaats zonder zich te verplaatsen en u de aanbevolen veiligheidsafstand houdt. 

Er gelden beperkingen voor het aantal aanwezige personen (4 m2 per persoon), de tijd en de toegang tot bepaalde populaire stranden om te waarborgen dat de afstand tussen personen wordt bewaard. Bij natuurlijke zwembaden wordt rekening gehouden met het wateroppervlak om het aantal aanwezige personen te beperken. Groepen ligstoelen en parasols moeten verplicht 2 meter van elkaar verwijderd zijn en deze moeten tussen gebruiker en gebruiker worden ontsmet. Toiletten, douches en voetdouches worden extra schoongemaakt. 

Voor het gebruik van zwembaden wordt het aantal aanwezige personen beperkt op basis van het aantal ligstoelen. Deze worden zodanig geplaatst dat de afstand tussen personen per gezinsbubbel wordt nageleefd en ze worden dagelijks ontsmet.

In natuurgebieden buiten de bebouwde kom is het niet verplicht om een mondmasker te gebruiken, op voorwaarde dat de veiligheidsafstand tussen personen wordt bewaard.

 • Restaurants. De minimumafstand tussen tafels, groepen of tot de toog bedraagt 1,5 m en het maximum aantal personen per tafel of groep bedraagt tien. Selfservice producten en/of producten voor gemeenschappelijk gebruik, zoals servethouders, suikerpotjes of menukaarten zijn verwijderd en vervangen door QR-codes, borden of andere vergelijkbare middelen. Voordat u plaatsneemt, worden de tafels schoongemaakt en ontsmet.
 • Toeristische trekpleisters en rondleidingen. Afspraak maken is verplicht (in de meeste gevallen online) aangezien het aantal personen beperkt wordt. Binnen geldt eenrichtingsverkeer om drukte te vermijden. Het gebruik van eigen oortjes voor audiogidsen wordt aangemoedigd en de audiogidsen worden na elk gebruik ontsmet.
 • Winkelen. Kledingstukken worden na het passen ontsmet en de pashokjes worden regelmatig ontsmet. De geïnstalleerde ventilatiesystemen waarborgen voldoende luchtverversing. We raden aan om met de kaart te betalen.
 • Culturele activiteiten en evenementen. Voorlopig is het aanbod aan evenementen beperkt, maar beetje bij beetje wordt de gebruikelijke agenda van de eilandengroep terug gevolgd. In bioscopen, theaters en dergelijke worden de zitplaatsen toegewezen op basis van samenwoningsbubbels. Bovendien controleert het veiligheidspersoneel voortdurend de toegangszones en de omgeving om de afstand tussen personen te waarborgen.
 • Spa’s en wellness centra. Deze zaken hanteren uiterst strikte hygiëneprotocollen, die naar aanleiding van de pandemie nog verder zijn aangescherpt. Ze werken enkel op afspraak aangezien het aantal personen wordt beperkt. Binnen is het gebruik van een handdoek of badjas verplicht.
 • Fitnessclubs en sportactiviteiten. Groepsactiviteiten in gesloten ruimtes verlopen in groepen van hoogstens 25 personen en in de openlucht hoogstens 30 om de afstand tussen personen te waarborgen. De klanten beschikken over ontsmettingsmateriaal voor de apparaten en overige gebruikte materialen in het centrum. Het gebruik van een handdoek is verplicht. De geïnstalleerde ventilatiesystemen waarborgen voldoende luchtverversing.
 • Golfbanen. Partijtjes van 4 personen zijn toegestaan op voorwaarde dat de afstand tussen personen wordt bewaard en het is niet toegestaan om de bal van een andere speler aan te raken. Het gebruik van golf carts wordt beperkt tot twee personen en ze moeten eerst worden ontsmet.
 • Uitgaansleven. Enkel zaken met een openluchtterras mogen openen en ze moeten het maximum aantal aanwezige personen beperken tot 75% van de capaciteit beperken. Consumpties worden verplicht aan een tafel gedaan (niet aan de toog) en voorlopig mag de dansvloer nog niet worden gebruikt.
 • Actief toerisme. Activiteiten van actief toerisme in de openlucht houden weinig risico's in en mogen doorgaans worden georganiseerd in beperkte groepen. Het is echter niet toegestaan om persoonlijk sportmateriaal te delen en er gelden specifieke schoonmaak- en ontsmettingsprotocollen.

 

7Welke persoonlijke beschermingsmaatregelen moet ik treffen om besmettingen te voorkomen?

De Regering van de Canarische Eilanden raadt alle burgers aan om de volgende persoonlijke beschermingsmaatregelen te treffen:

 • Regelmatig handen wassen met water en zeep, of handgel.
 • Bij het hoesten of niezen, mond en neus afdekken met wegwerpzakdoek en deze in de vuilnisbak gooien.
 • Een sociale afstand bewaren van minstens 1,5 meter met personen met wie u niet samenwoont (met of zonder symptomen).
 • Het gebruik van een mondmasker is verplicht op de openbare weg, op niet-afgesloten en op afgesloten openbaar toegankelijke ruimtes.

Aanbevolen wordt het aantal personen in alle mogelijke groepen of vergaderingen van personen die niet samenwonen in privéruimtes te beperken tot maximaal 10, ook al kan de veiligheidsafstand worden gewaarborgd.

8Wat moet ik doen in het geval van symptomen tijdens mijn verblijf op de Canarische Eilanden?

Als u symptomen vertoont zoals hoesten, koorts, ademnood of algemeen onbehagen, isoleer uzelf dan in uw verblijfplaats en bel naar het nummer 900 112 061 om u te oriënteren en door te verwijzen naar het overeenkomstige medische centrum.

Denk eraan dat u in de medische centra van de eilanden een mondmasker moet dragen en moet vermijden dat u oppervlakken met uw handen aanraakt.

Bovendien, aangezien uw gezondheid en welzijn het allerbelangrijkste is, bieden we u op de Canarische Eilanden kosteloos een polis van AXA aan om de kosten met betrekking tot COVID-19te dekken, als u zelf geen ziekteverzekering hebt. Raadpleeg de volledige dekking door hier te klikken.

Hygiënische aanbevelingen

Lavamanos

Was regelmatig uw handen met water en zeep of hydroalcoholische gel

Toallitas

Bedek wanneer u hoest of niest uw mond en neus met een wegwerpzakdoek en gooi deze in de vuilnisbak

Distancia de seguridad

Bewaar een sociale afstand van minstens 1,5 meter met personen met wie u niet samenwoont (met of zonder symptomen)

Barbijo

Het gebruik van een mondmasker is verplicht in het openbaar vervoer, op de openbare weg, op niet-afgesloten en afgesloten openbaar toegankelijke plaatsen, ongeacht de sociale minimumafstand van 1,5 meter

Bel in geval van symptomen naar het nummer:

900 112 061

Fiebre

Koorts

Tos

Hoesten

Falta de aire

Luchtwegklachten