LAATSTE NIEUWS: Coronavirus (COVID-19) hier

Ruta 0-4-0

Ruta 0-4-0-Trail
Ruta 0-4-0-Trail
Ruta 0-4-0-Trail
Ruta 0-4-0-Trail
Ruta 0-4-0-Trail

Deze route gelegen in het noorden van Tenerife, nodigt u uit voor een lange en trage beklimming naar de Pico de Teide om weer terug te keren langs dezelfde route.Te beginnen bij Playa del Socorro stijgen de paden over een uitdagende en steile helling tot bij Mirador del Lance. Van hieruit loopt u over onverharde wegen door groene dennenbossen en vegetatie tot aan Mirador del Asomadero. Vanaf hier hebt u een spectaculair uitzicht over de vallei van Orotava en de Teide. Let op, daar de vegetatie zeer dicht is, kunt u gemakkelijk de weg kwijtraken.

De beklimming gaat door en u ziet het landschap regelmatig van kleur veranderen, het wordt steeds dorder en wijder alvorens het erg droge landschap van Riscos de la Fortaleza te bereiken.Bij Cañadas del Teide leiden de paden naar Montaña Blanca. Hier komt u aan bij Huevos del Teide, dit zijn enorme rotsformaties die gedurende de laatste vulkaanuitbarsting gevormd werden. Vanaf Montaña Blanca passeert u op weg naar de Pico del Tiede langs een toevluchtsoord.

Deze route biedt u een prachtig zicht over de zee en een vrij uitzicht op de bergen. Het bereiken van de Pico de Teide zorgt voor een sensationeel circuit. Het betreft ook een route die twee totaal verschillende soorten terrein aandoet - onverharde en vulkanische paden.

Isla Tenerife
55km

55km

4000m

4000m

4000m

4000m

ONTDEKKEN