Ruta 0-4-0

Deze route gelegen in het noorden van Tenerife, nodigt u uit voor een lange en trage beklimming naar de Pico de Teide om weer terug te keren langs dezelfde route.Te beginnen bij Playa del Socorro stijgen de paden over een uitdagende en steile helling tot bij Mirador del Lance. Van hieruit loopt u over onverharde wegen door groene dennenbossen en vegetatie tot aan Mirador del Asomadero. Vanaf hier hebt u een spectaculair uitzicht over de vallei van Orotava en de Teide. Let op, daar de vegetatie zeer dicht is, kunt u gemakkelijk de weg kwijtraken.

De beklimming gaat door en u ziet het landschap regelmatig van kleur veranderen, het wordt steeds dorder en wijder alvorens het erg droge landschap van Riscos de la Fortaleza te bereiken.Bij Cañadas del Teide leiden de paden naar Montaña Blanca. Hier komt u aan bij Huevos del Teide, dit zijn enorme rotsformaties die gedurende de laatste vulkaanuitbarsting gevormd werden. Vanaf Montaña Blanca passeert u op weg naar de Pico del Tiede langs een toevluchtsoord.

Deze route biedt u een prachtig zicht over de zee en een vrij uitzicht op de bergen. Het bereiken van de Pico de Teide zorgt voor een sensationeel circuit. Het betreft ook een route die twee totaal verschillende soorten terrein aandoet - onverharde en vulkanische paden.

Distance
55 km
Negative slope
4.000 m
Positive slope
4.000 m
Localidad
Los Realejos - Teide
Downloadable files selection
Archivos
Imagen Archivo
Título Fichero
Ruta 0-4-0
pdf
Imagen Archivo
Título Fichero
Ruta 0-4-0
zip

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat uw vuilnis en sigarettenpeuken nooit achter. Neem alles mee. Laat ook geen voedsel in het milieu achter, want dat zou een toename van katten en ratten kunnen veroorzaken.
- Voer de dieren niet en laat ze met rust. Als u een gewond dier ziet, neem dan contact op met het alarmnummer 112.
- Neem geen stenen of andere natuurelementen uit de omgeving mee. Breng geen wijzigingen aan die deze elementen kunnen veranderen, zoals torens van stenen.
- Beoefen geen sporten buiten de toegestane gebieden.
1
257
13
262
10045