LAATSTE NIEUWS: Coronavirus (COVID-19) hier

Los Cristianos - Teide

Los Cristianos - Teide-Trail
Los Cristianos - Teide-Trail
Los Cristianos - Teide-Trail
Los Cristianos - Teide-Trail
Los Cristianos - Teide-Trail

Deze route is gelegen in het zuiden van Tenerife en voert u over technische vulkanische paden en gemakkelijke onverharde paden omhoog door een gebied met dennenbossen tot bij Teide. Het is voortdurend stijgen en het parcours dat het eerste deel van de Bluetrail Ultra Race vormt.

Het parcours begint in een stedelijk gedeelte van Puerto Los Cristianos en verloopt vanaf daar over onverharde paden die valleien doorkruisen vooraleer te arriveren bij Arona. De klim gaat door over rotsachtige paden en door dennenbossen tot bij Vilaflor, waar het terrein verandert.Eens de dennenbossen gepasseerd, gaat het pad over in een maanlandschap tot aan de top van de Guajara. Van hieruit verloopt het parcours over een uit grind bestaand pad. Het betreft een spectaculair landschap met een prachtig uitzicht tot bij de aankomst aan de voet van de Cañadas del Teide. Vanaf dit punt ziet u hoe gigantische de Teide is. De route eindigt bij Parador Las Cañadas del Teide.

Het lopen van deze route is een onvergelijkbare ervaring. De Teide maakt zijn omgeving zo klein en miniem, wat betekent dat de afstanden groter lijken en meer inspanning vergen. Deze route is moeilijk en daarom aanbevolen voor de ervaren loper.

Isla Tenerife
43km

43km

3300m

3300m

1300m

1300m

ONTDEKKEN