LAATSTE NIEUWS |

 Coronavirus (Covid-19)

Los Cristianos - Teide

Deze route is gelegen in het zuiden van Tenerife en voert u over technische vulkanische paden en gemakkelijke onverharde paden omhoog door een gebied met dennenbossen tot bij Teide. Het is voortdurend stijgen en het parcours dat het eerste deel van de Bluetrail Ultra Race vormt.
Het parcours begint in een stedelijk gedeelte van Puerto Los Cristianos en verloopt vanaf daar over onverharde paden die valleien doorkruisen vooraleer te arriveren bij Arona. De klim gaat door over rotsachtige paden en door dennenbossen tot bij Vilaflor, waar het terrein verandert.Eens de dennenbossen gepasseerd, gaat het pad over in een maanlandschap tot aan de top van de Guajara. Van hieruit verloopt het parcours over een uit grind bestaand pad. Het betreft een spectaculair landschap met een prachtig uitzicht tot bij de aankomst aan de voet van de Cañadas del Teide. Vanaf dit punt ziet u hoe gigantische de Teide is. De route eindigt bij Parador Las Cañadas del Teide.
Het lopen van deze route is een onvergelijkbare ervaring. De Teide maakt zijn omgeving zo klein en miniem, wat betekent dat de afstanden groter lijken en meer inspanning vergen. Deze route is moeilijk en daarom aanbevolen voor de ervaren loper.
Distance
43 km
Negative slope
1.300 m
Positive slope
3.300 m
Localidad
Los Cristianos - Cañadas del Teide
Downloadable files selection
Archivos
Imagen Archivo
Título Fichero
Los Cristianos - Teide
pdf
Imagen Archivo
Título Fichero
Los Cristianos - Teide
zip

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Lleva tu basura y colillas siempre contigo. Tampoco dejes comida en el medio, podría originar proliferación de gatos y ratas.
- No alimentes animales ni los molestes. En caso de ver algún animal herido, te agradecemos que te pongas en contacto con el teléfono de emergencias 112.
- No te lleves piedras ni otros elementos naturales del entorno. Tampoco realices modificaciones que puedan alterarlo como torres de piedras.
- No practices actividades deportivas fuera de las áreas permitidas
1
257
13
262
10045