LAATSTE NIEUWS: Coronavirus (COVID-19) hier

Volcanes de Costa Teguise

Volcanes de Costa Teguise-Trail
Volcanes de Costa Teguise-Trail

Deze route is gelegen aan de oostkust van Lanzarote en passeert langs het toeristische dorp Costa Teguise over spectaculaire paden - de toegang tot de wereld der vulkanen.

Met het vertrekpunt in de buurt van Ancones bestaat deze route uit gemakkelijke onverharde wegen. De eerste beklimming over rotsige paden leidt tot aan de vulkaan en geeft een spectaculair uitzicht over Costa Teguise, de kustlijn en de zee. Bovenaan de vulkaan zijn de paden zeer technisch en moet u uitkijken voor losliggende stenen.

De volgende beklimming brengt u over gemakkelijke paden naar een tweede vulkaan. De afdaling langs deze vulkaan verloopt langs verschillende paden en een aantal onverharde wegen zonder enige moeilijkheidsgraad, met als bestemming de vulkaan Tinamala. Vanaf de top van deze vulkaan heeft u een spectaculair uitzicht over de noordelijke kustlijn en Guatiza. Bij deze beklimmingen en afdalingen moet u rekening houden met losliggende stenen en groeven met mogelijk diepe gaten.De route brengt u terug naar Costa Teguise, Ancones over niet-technische onverharde wegen met losliggende stenen.

Isla Lanzarote
25km

25km

800m

800m

800m

800m

ONTDEKKEN