Volcanes de Costa Teguise

Deze route is gelegen aan de oostkust van Lanzarote en passeert langs het toeristische dorp Costa Teguise over spectaculaire paden - de toegang tot de wereld der vulkanen.

Met het vertrekpunt in de buurt van Ancones bestaat deze route uit gemakkelijke onverharde wegen. De eerste beklimming over rotsige paden leidt tot aan de vulkaan en geeft een spectaculair uitzicht over Costa Teguise, de kustlijn en de zee. Bovenaan de vulkaan zijn de paden zeer technisch en moet u uitkijken voor losliggende stenen.

De volgende beklimming brengt u over gemakkelijke paden naar een tweede vulkaan. De afdaling langs deze vulkaan verloopt langs verschillende paden en een aantal onverharde wegen zonder enige moeilijkheidsgraad, met als bestemming de vulkaan Tinamala. Vanaf de top van deze vulkaan heeft u een spectaculair uitzicht over de noordelijke kustlijn en Guatiza. Bij deze beklimmingen en afdalingen moet u rekening houden met losliggende stenen en groeven met mogelijk diepe gaten.De route brengt u terug naar Costa Teguise, Ancones over niet-technische onverharde wegen met losliggende stenen.

Distance
25 km
Negative slope
800 m
Positive slope
800 m
Localidad
Teguise
Downloadable files selection
Archivos
Imagen Archivo
Título Fichero
Volcanes de Costa Teguise
pdf
Imagen Archivo
Título Fichero
Volcanes de Costa Teguise
zip

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat uw vuilnis en sigarettenpeuken nooit achter. Neem alles mee. Laat ook geen voedsel in het milieu achter, want dat zou een toename van katten en ratten kunnen veroorzaken.
- Voer de dieren niet en laat ze met rust. Als u een gewond dier ziet, neem dan contact op met het alarmnummer 112.
- Neem geen stenen of andere natuurelementen uit de omgeving mee. Breng geen wijzigingen aan die deze elementen kunnen veranderen, zoals torens van stenen.
- Beoefen geen sporten buiten de toegestane gebieden.
3
257
13
262
10045