Op reis naar de
Canarische Eilanden inseptember

Waaraan denkt u wanneer u het woord “september” hoort? Wij denken bij vakantie in september aan stranden, zon en plannen om te genieten van het goede weer, zoals een wandeling in een bodega om wijnen met herkomstaanduiding te proeven of een bezoek aan Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura om een eerbetoon te brengen aan hun beschermheiligen… en gezellig mee te feesten!
Gemiddeld
28° C

11 u
zon per dag

Deze maand
raden we u aan...

1
De druivenoogst
komt eraan

Wist u dat er al sprake was van de Canarische wijnen in het werk van Shakespeare? De uitzonderlijke smaak is afkomstig van oude druivensoorten die de druifluis hebben overleefd en is een heuse referentie in de sector. Als u met uw eigen ogen wil zien hoe dit product met herkomstaanduiding wordt gemaakt, raden we u een rondleiding in een van onze bodega’s aan tijdens uw vakantie op de Canarische Eilanden. Sommige bodega’s zijn even indrukwekkend als de wijn zelf!

La Geria
Wijnmuseum van La Palma
Honing- en wijnmuseum

2
Vergeet
de herfst

Inderdaad, officieel is dit de maand waarin de periode van grijze regendagen begint… maar als u in september op vakantie gaat naar de Canarische Eilanden is het klimaat hier zo zacht en aangenaam dat u zonder enig probleem van uw favoriete zomeractiviteiten kunt blijven genieten: een heerlijke duik op het strand, de architectuur Van onze dorpen ontdekken of een boottocht maken om walvissen en dolfijnen te spotten.

Ongerepte stranden
Verleidelijke plekjes
Walvissen spotten

3

Bedevaartsdagen

September op de Canarische Eilanden staat ook synoniem met enkele van onze meest fascinerende feesten. Op 8 september reizen we naar het koloniale dorpje Teror om de beschermheilige van Gran Canaria te eren; op 15 september gaan we naar Lanzarote om deel te nemen aan de pelgrimstocht voor de maagd van los Dolores –waarvan wordt gezegd dat ze de lavastromen tegenhield die het dorpje Tinajo dreigden te vernielen– en tot slot nemen we op 19 september deel aan de pelgrimstocht naar sanctuarium van de beschermheilige van Fuerteventura, in het gezelschap van muziek en lekker eten.

Teror
Tinajo
Betancuria

En niet te missen...
07/09/2018

Danza del Diablo en Tijarafe

La Palma

07/09/2018

Romería del Pino en Teror

Gran Canaria

08/09/2018

Fiesta de Nuestra Señora del Pino

Gran Canaria

11/09/2018

Fiesta del Charco

Gran Canaria

14/09/2018-16/09/2018

Carnestolendas de verano

Tenerife

15/09/2018

Festividad de Nuestra Señora de los Dolores

Lanzarote

15/09/2018

Romería Virgen de la Peña

Fuerteventura

21/09/2018-29/09/2018

Fimucité 2018

Tenerife

Reisdagboek
fototoestel